Barcelona-topparille ottajia jonoksi asti, keskikenttämies ei tahdo mennä kaupaksi ja maalivahti ei suostu lähtemään

© Kuva: Getty Images

Barcelonalla on edessään kiireinen kesä, mitä tulee siirtomarkkinoihin.

Barca havittelee useampaa uutta hankintaa, mutta koska samaan aikaan seura tarvitsee kipeästi käteistä, odotettavissa on useita myyntejä.

Nyt näyttäisi siltä, että yksi helpoimmin myytävistä on toppari Jean-Clair Todibo. Barcelona osti 20-vuotiaan topparin Toulousesta vain miljoonalla eurolla tammikuussa 2019. Tämän kauden hän on pelannut Schalkessa, jolla on kauden päätteeksi 25 miljoonan euron osto-optio. Sitä saksalaisseura ei käyttäne koronaviruksen aiheuttamien taloustappioiden vuoksi.

Vaikka Schalke ei Todiboa ostaisi, ottajia on jonoksi asti. Mundo Deportivon mukaan tiedusteluja on tullut Englannista, Saksasta ja Italiasta. Barca toivoo saavansa Todibosta vähintään 25 miljoonaa euroa.

Aiemmin uutisoimme, että Everton olisi jo tehnyt Todibosta 22+3 miljoonan euron tarjouksen. Muita kiinnostuneita seuroja ovat MD:n mukaan Bayer Leverkusen, AC Milan, Juventus ja Internazionale. Aiemmin uutisoimme, että Todiboa kiinnostaisi siirtyä Juventukseen.

Jos – ja todennäköisesti kun – Todibo lähtee, hänen paikkansa Barcelonan edustusjoukkueen nelostopparina ottaa nykyisin seuran B-joukkueessa pelaava Ronald Araújo. 21-vuotias uruguaylainen debytoi Barcelonan edustusjoukkueessa viime lokakuussa.

Toinen, josta Barcelona haluaisi kovasti päästä eroon, on Ivan Rakitic. Lehtitietojen mukaan Barcelona on yrittänyt kaupitella Rakiticia erityisesti Juventukseen ja Interiin osaksi vaihtokauppoja. Barca hamuaa Juvesta Miralem Pjanicia ja Interistä Lautaro Martínezia.

Ongelmia on kaksi: Rakitic haluaa tiettävästi siirtyä vain Sevillaan, eivätkä Juve ja Inter ole kiinnostuneita kroatialaisesta.

Rakiticin ohella Barcassa on muitakin, jotka eivät halua lähteä Kataloniasta. Yksi sellainen on Juventuksen tavoittelema Arthur, joka on useampaan otteeseen sanonut julkisesti, ettei hänellä ole aikomusta lähteä. Tuoreiden tietojen mukaan myöskään maalivahti Neto ei halua lähteä, vaikka hän on jämähtänyt pahasti Marc-André ter Stegenin varjoon.

Yksi, jonka Barcelona sen sijaan voisi saada kaupaksi, on Rafinha. MD kertoo, että Rafinhan nimi on nyt taas tosissaan neuvottelupöydällä. Häntä sovitellaan vaihtokaupan osaksi Lautaro Martínez -kaupassa.

Toinen mahdollinen vaihtokaupan osa voisi olla toppari Samuel Umtiti. Sportin mukaan Inter ei ole vielä kysellyt Umtitin perään, mutta Barcelonassa paine Umtitin myymistä kohtaan kasvaa. Barca olisi lehden mukaan valmis myymään Umtitin 30 miljoonalla eurolla.