Näkökulma: Näistä 9 pelaajasta Barcelona on valmis luopumaan, kun siirtoikkuna aukeaa

© Kuva: Getty Images

Barcelonan kesästä on tulossa hyvin mielenkiintoinen, mikäli siirtoikkuna jossain vaiheessa aukeaa.

Barca tavoittelee jopa viittä uutta pelaajaa: Neymaria, Lautaro Martínezia, topparia, laitapakkia ja keskikenttäpelaajaa. Pelkästään Neymarin ja Lautaron yhteishinta nousisi noin 300 miljoonaan euroon. Lisäksi Barcelona tarvitsee kipeästi käteistä aiempien pelaajainvestointien (muun muassa Antoine Griezmann, Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé ja Frenkie de Jong) vuoksi.

Tarvitaan siis myyntejä. Niitä tarvitaan käteistä varten, uusia hankintoja varten ja siksi, että tilaa vapautuisi pelaajille, jotka tällä hetkellä ovat lainalla jossain muualla.

Tässä jutussa puhutaan yhdeksästä pelaajasta, joista Barcelona voisi olla valmis luopumaan. Arviot perustuvat barcelonalaislehtien ja -toimittajien tietoihin.

Todennäköisimmät myynnit

Todennäköisimmät myytävät ovat kokeneet keskikenttäpelaajat Ivan Rakitic, 32, ja Arturo Vidal, 32. Molemmat ovat jo pitkään viihtyneet siirtohuhuissa, ja molempien sopimus päättyy kesällä 2021. Jos siis Barca jotain rahoja mielii saada, pelaajat on käytännössä myytävä tänä kesänä.

Rakitic on viimeisimpänä yhdistetty erityisesti Sevillaan, mutta alkaa näyttää siltä, että kroatialainen on andalusialaisseuralle liian kallis. Vidal on puolestaan yhdistetty vahvimmin Internazionaleen. Muun muassa Vidalilla Barcelona yrittää lehtitietojen mukaan hinata Lautaron hintaa alemmas.

Rakiticin siirtomarkkina-arvo: 25 miljoonaa euroa (Transfermarktin mukaan).
Vidalin siirtomarkkina-arvo: 14 miljoonaa euroa.

Voidaan myydä tai voidaan pitää

Kakkosmaalivahti Neto, 30, ja keskushyökkääjä Martin Braithwaite, 28, ovat molemmat pelaajia, jotka ovat jossain määrin tipahtaneet Barcelonan syliin. Neto tuli seuraan vaihtokaupassa, kun Jasper Cillessen halusi peliajan perässä Valenciaan. Braithwaite taas hankittiin tammikuussa ”hätähankintana”.

Sportin tietojen mukaan Barcelona on valmis luopumaan kummastakin, mutta se ei olisi mikään katastrofi, jos molemmat jäisivät seuraan ensi kaudeksi. Neto on laadukas kakkosvahti, ja Braithwaite yllätti monet positiivisesti niissä kolmessa ottelussa, jotka hän ehti pelata.

Yksi ”voidaan myydä tai voidaan pitää” -kategoriaan menevä on lisäksi Nélson Semedo, jonka tiettävästi useampi seura haluaisi, mutta josta Barca ei ole tähän asti halunnut luopua. Mundo Deportivon viimeisimpien tietojen mukaan Semedo on nyt kaupan, ja Internazionale olisi osoittanut Barcelonalle ”virallista kiinnostusta” Semedoon liittyen.

Neton siirtomarkkina-arvo: 18 miljoonaa euroa.
Braithwaiten siirtomarkkina-arvo: 12 miljoonaa euroa.
Semedon siirtomarkkina-arvo: 40 miljoonaa euroa.

Kolmelta odotettu enemmän

Joukkueesta löytyy kolme pelaajaa, joihin seurassa on tiettävästi oltu hieman pettyneitä. Samuel Umtiti, 26, pelasi vahvan debyyttikauden, mutta sittemmin jatkuvat polvivaivat ovat olleet riesana. Quique Setiénin palkkauksen jälkeen Umtiti on taas saanut enemmän vastuuta, mutta on hyvin mahdollista, että ranskalaistoppari yritetään myydä Valioliigaan.

Vasemman pakin tontilta löytyy Júnior Firpo, 23, jonka piti toimia vahvana tuuraajana Jordi Alballe. Firpo ei ole koko kauden aikana päässyt oikein sisään Barcelonan pelitapaan, ja Albaa on jouduttu peluuttamaan jatkuvasti.

Ja sitten on toki Philippe Coutinho – Barcelonan kaikkien aikojen kallein ostos. Barcelona on maksanut 27-vuotiaasta Coutinhosta Liverpoolille tähän mennessä 145 miljoonaa euroa ja saanut Bayern Müncheniltä tämän kauden lainasta 8,5 miljoonaa. Jonkin verran on puhuttu siitä, että Coutinho saisi Setiénin alaisuudessa uuden mahdollisuuden, mutta tässä vaiheessa näyttää todennäköisemmältä, että Coutinho myydään. Espanjalaislehtien mukaan pelintekijän perässä ovat ainakin Manchester United, Tottenham ja Chelsea.

Umtitin siirtomarkkina-arvo: 40 miljoonaa euroa.
Firpon siirtomarkkina-arvo: 25 miljoonaa euroa.
Coutinhon siirtomarkkina-arvo: 70 miljoonaa euroa.

Uskalletaanko Griezmann myydä?

Yksi mielenkiintoinen nimi on tottakai Antoine Griezmann. Barca havitteli ranskalaishyökkääjää pitkään. Tämä ehti ensin asettaa päätöksellään Barcelonan naurunalaiseksi, kunnes sitten viime kesänä siirtyi seuraan 120 miljoonan euron summalla.

Ruuti on ollut melko kosteaa koko kauden ajan, eikä Griezmannille ole löydetty järkevää paikkaa Barcelonan pelisysteemissä. Griezmannin mahdollinen riippunee paljolti siitä, olisiko Neymar ja/tai Lautaro realistisesti saatavilla.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Griezmannin tavoin kritiikkiä saanut Ousmane Dembélé on pelaaja, josta Barcelona haluaa pitää kiinni.

Griezmannin siirtomarkkina-arvo: 120 miljoonaa euroa.

Keitä tulossa kesällä jo varmuudella?

Tässä jutussa mainitun yhdeksikön yhteenlaskettu siirtomarkkina-arvo on Transfermarktin mukaan 364 miljoonaa euroa. Sillä summalla voisi saada periaatteessa sekä Neymarin että Lautaro Martínezin, mutta jos kaikki kahdeksan myytäisiin, tarvittaisiin muitakin hankintoja.

Osa paikoista voi mennä tällä hetkellä lainalla oleville ja jo sovituille hankinnoille. Kesällä seuraan palaavat toppari Jean-Clair Todibo, oikea pakki Moussa Wagué, puolustava keskikenttämies Oriol Busquets, keskikentän keskustassa viihtyvä Carles Aleñá, vasemman laidan Marc Cucurella sekä hyökkäävät keskikenttämiehet Coutinho ja Rafinha.

Lisäksi seura on jo aiemmin sopinut kolmen pelaajan hankinnoista, jotka realisoituvat kesällä: keskikenttämies Matheus Fernandes, hyökkäävä keskikenttämies Pedri ja oikea laitahyökkääjä Trincão.

Todibo on kerännyt runsaasti kehuja, ja hänelle saattaisi olla käyttöä Barcelonassa. Toisaalta vaikka Todibo pysyisi Barcelonassa, yksi uusi toppari pitäisi saada, jos Umtiti myydään.

Waguéllekin saattaisi olla käyttöä, mutta hän ei ole vielä sillä tasolla, että pystyisi toimimaan ykkösvaihtoehtona oikean pakin tontilla.

Oriol Busquetsin taso ei näillä näkymin riitä, ja hänet joko lainataan tai myydään eteenpäin. Kassaan ei kovin montaa euroa kilahda, sillä Busquetsin siirtomarkkina-arvo on vain 2,5 miljoonaa euroa.

Aleñá oli yksi La Masian kaikkien aikojen lupaavimmista pelaajista, mutta hänen tähtensä on ollut jatkuvasti laskusuunnassa. Ei kannata yllättyä, jos Aleñá ei enää Barcelonassa pelaa.

Cucurellan tähti sen sijaan on ollut jatkuvasti nousussa sen jälkeen, kun hän Barcelonasta lähti. Tällä hetkellä mies tekee uraa Getafessa, jolla on kuuden miljoonan euron osto-optio. Se on Cucurellan nykytasoon nähden vähän, joten on todennäköistä, että Cucurellaakaan ei Barcelonassa enää nähdä. Ellei Barca sitten halua ostaa 21-vuotiasta pehkopäätä suurella summalla takaisin itselleen.

Coutinhosta jo puhuttiinkin, ja seuraavana listalla on Rafinha. Brasilialaista on yritetty saada jo monen vuoden ajan myytyä heikolla lopputuloksella. Näyttäisi siltä, että nyt Rafinha voisi mennä kaupaksi.

Sitten ovat vielä uudet, jo sovitut hankinnat. Vasta 17-vuotias Pedri lähtee todennäköisesti lainalle. Ainakin Ajaxin sanotaan olevan kiinnostunut. Fernandeskin saattaa lähteä lainalle, mutta Trincãolle saattaa aueta saman tien paikka Barcelonan ykkösjoukkueesta. Tämäkin asia on toki riippuvainen osaltaa siitä, saako Barcelona hankittua Neymarin ja/tai Lautaron.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.