Koronavirus on pysäyttänyt tehokkaasti jalkapallotoiminnan, mutta siirtoikkuna lähestyy silti vääjäämättömästi.

Barcelonan tavoitteet siirtomarkkinoilla eivät ole muuttuneet. Espanjalaislehdistön mukaan haussa on jopa viisi uutta pelaajaa: Neymar, Lautaro Martínez, oikea pakki, toppari ja mahdollisesti keskikenttäpelaaja.

Viisikosta Neymar ja Lautaro ovat ylivoimaisesti kalleimmat. Neymarin hinnaksi on povattu jotain 150:n ja 200 miljoonan euron väliltä. Lautaron sopimuksessa puolestaan on 111 miljoonan euron ulosostopykälä voimassa hetken aikaa ensi heinäkuussa. Yhteensä puhutaan siis noin 300 miljoonan euron investoinnista (eikä tähän ole laskettu vielä palkkoja mukaan).

Nyt kun pelit ovat pysähdyksissä, eikä Barcelonan museossakaan käy väkeä, tulot pienenevät. Toisin sanoen uusien hankintojen rahoittaminen kesällä on yhä vaikeampaa.

Mikäli Barcelona aikoo loppuun asti pitää kiinni siirtomarkkinatavoitteistaan, ainoaksi vaihtoehdoksi jäävät pelaajamyynnit.

Viime kesän neuvotteluissa PSG:n kanssa pöydällä olivat nimet Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé, Nélson Semedo, Ivan Rakitic, Arturo Vidal ja Jean-Clair Todibo. Samat nimet – ja lisäksi mahdollisesti Samuel Umtiti – ovat pöydällä edelleenkin (ja muidenkin kuin PSG:n kanssa), mikäli espanjalaislehtiä on uskominen.

[readmore from=Barcelona]

Mundo Deportivon tietojen mukaan Coutinho ja Dembélé herättävät markkinoilla eniten kiinnostusta. Chelsea ja Manchester United ovat jo kyselleet Coutinhon saatavuutta. Pelintekijän kohdallakin Barcelonan lienee kuitenkin tyytyminen tappion tekemiseen, sillä Barca on toistaiseksi pulittanut Coutinhosta Liverpoolille peräti 145 miljoonaa euroa. Bayern München maksoi lainapestistä 8,5 miljoonaa, joten edelleen pitäisi raapia kasaan 136,5 miljoonaa, jotta Barcelona pääsisi Coutinhon kanssa edes nollille. Vaikuttaa epätodennäköiseltä.

Dembélén kohdalla on vähän sama tilanne. Barcelona on maksanut tähän mennessä Dortmundille jo 125 miljoonaa euroa pelaajasta, joka on kyennyt pelaamaan kolmen kauden aikana vain 74 ottelua loukkaantumisten vuoksi.

Jos Barcelona myisi kaikki edellä luetellut pelaajat Transfermarktin määrittelemillä siirtomarkkina-arvoilla, seuran kassaan kilahtaisi yhteensä 269 miljoonaa euroa (Umtiti 40, Todibo 10, Semedo 40, Rakitic 25, Vidal 14, Coutinho 70, Dembélé 70).

Joka tapauksessa kesän siirtoikkunasta on tulossa mielenkiintoinen Barcelonan kohdalla. Seura havittelee ykköskorin kaloja, mutta ensin on saatava myyntejä aikaiseksi, ennen kuin uusista hankinnoista voidaan ruveta kunnolla puhumaan.