Vaikka Barcelonalla on yhä hyvät mahdollisuudet niin La Ligan, Mestarien liigan kuin Copa del Reyn voittoonkin, on kauteen 2019-2020 mahtunut myös myrskyä ja kompastelua. Tammikuisen valmentajanvaihdoksen järkevyydestä voidaan olla montaa mieltä, eikä siirtoikkunassakaan jäänyt käteen kuin luu.

Nyt tuuli on jälleen yltymässä. Barcelonan teknisen johtajan Éric Abidalin lausunnot joukkueen kehnosta asenteesta saivat itsensä Lionel Messin tulistumaan, eivätkä seuraikoni Xavin valehtelulla vihjailutkaan ole kaikkien pirtaan hyvin istuneet.

Useampi Barcelonaa läheltä seuraavien Mundo Deportivon ja Sportin kolumnisti on jo pureskellut skenaariota joko Abidalin tai Messin lähdöllä seurasta. Lienee sanomattakin selvää, kumpi kaksikosta on Barcelonalle tärkeämpi – niin pelillisessä mielessä, imagomielessä kuin talousmielessäkin.

Kenties näkyvissä ei olekaan pelkkää savua, vaan jossain kytee myös tuli. RAC1 kertoi keskiviikkoaamuna, että Barcelonan puheenjohtaja Josep María Bartomeu aikoo tavata Éric Abidalin keskiviikkona, jo hyvin pian. Asiasta raportoiva Sport puhuu jopa Barcelonan ”institutionaalisesta kriisistä”.

[readmore from=Barcelona]

Bartomeu ei ollut eilen Barcelonassa, kun Abidalin haastattelut tulivat julki. Nyt, Bartomeun palattua työmatkaltaan, hän on kutsunut Abidalin luokseen. Tapaamisen syytä voidaan vain arvailla, mutta kuten todettua, eräät medialähteet spekuloivat Abidalin työpaikan olevan vaarassa.

Barcelona ei ole kommentoinut virallisten lähteiden kautta tapahtumia mitenkään.