Kun Barcelona etsi tammikuun puolivälin alla uutta päävalmentajaa, oli ennen Quique Sétienin palkkaamista eniten esillä seuraikoni Xavin nimi. Barcelonan kahden miehen valtuuskunta – Éric Abidal ja Óscar Grau – kävivät Dohassa Xavia tapaamassa, mutta eivät onnistuneet taivuttelemaan tätä Barcan puikkoihin.

Vaikka Xavi kertoi hylkäämästään työtarjouksesta lehdistötilaisuudessa itse, vihjaa Barcelonan tekninen johtaja Abidal nyt miehen valehdelleen. Ranskalaisen Sportille antaman haastattelun mukaan mitään tarjousta ei Xaville koskaan edes tehty.

– Mitään tarjousta ei ollut. Jos Xavilla on sellainen, hän saisi näyttää sen, koska minä en ole sitä nähnyt, Abidal latasi suoraan.

– Ensimmäisessä tapaamisessamme Xavi kuunteli, ja toisessa hänen piti kertoa meille suunnitelmansa. Lehdistössä kirjoitettiin enemmän poliittisista asioista kuin urheilusta. Minä en harjoita politiikkaa. Puhun vain urheilusta. Minua kiinnostaa puhua valmentajan työtavoista, mutta siitä, mistä puhuimme, kirjoitettiin paljon vähemmän.

Katkera Xavi-keskustelujen saamasta mediahuomiosta Abidal ei kuitenkaan ole.

– Ei se minua häirinnyt, minä tein vain työtäni. Listallani oli muutama valmentaja, eikä heistä puhuttu mitään. Jos jotain lehdistöön vuotikin (Xavi), minun piti vain jatkaa työtäni.

– On mahdotonta palkata valmentaja puhumatta hänen kanssaan. Jos se vuotaa lehdistöön, niin sitten vuotaa.

Abidalin mukaan Xavin suhteen päätös oli tehty jo ennen Qatariin matkustamista.

[readmore from=Abidal-Eric]

– Hänellä ei ole kovin paljon kokemusta. On totta, että Barcelona on hänen kotinsa ja hänen työtapansa ja taktiikkansa voivat sopia meille.

– Seura luotti Quique Setiéniin kahden vuoden sopimuksen verran. Xaville ovi tulee olemaan aina auki. En tiedä, olenko minä silloin täällä, mutta Barcan ovi on hänelle aina auki, Abidal päättää.