Barca-pelaajilta suoraa tekstiä pelaajapulasta: ”Valitettavasti joukkue on rakennettu näin”

© Kuva: Getty Images

Barcelona haki Napolista mukiinmenevän 1-1 -tasapelituloksen Mestarien liigan neljännesvälierien avausosasta. Varsinkin vierasmaalinsa myötä se on edelleen suosikki etenemään otteluparista jatkoon.

Helpolla jatkopaikka ei kuitenkaan heltiä, sillä Barcelona joutuu toiseen osaotteluun erittäin kapealla kokoonpanolla. Näillä näkymin sillä on käytettävissään vain (korkeintaan) 12 edustusjoukkueen vahvuuteen kuuluvaa pelaajaa, joista kaksi on maalivahteja.

Sairaslistalla jatkavat varmuudella Ousmane Dembélé ja Luis Suárez, eikä Jordi Alban ja Sergi Robertonkaan uskota toiseen osaotteluun mennessä toipuvan. Lisäksi Sergio Busquets ja Arturo Vidal saivat tiistaina pelikiellon ottelupariin toiseen osaan.

Pelikieltojen myötä etenkin Barcelonan keskikentän miehitys on erittäin kapea. Joukkueen kokeneet keskikenttämiehet eivät kuitenkaan säästelleet sanojaan Barcelonan pelaajapolitiikkaa arvostellessaan.

– Tiesimme, että tämä riski on olemassa toiseen osaotteluun. Arturo ajettiin ulos, ja toivottavasti Piquén vamma ei ole vakava (toim. huom. alustavien tietojen mukaan ei ole), pelin parhaaksi pelaajaksi valittu Busquets kommentoi medialle Sportin mukaan.

– Lähdemme peliin sillä joukkueella, mikä meillä on. Meillä on kapea pelaajaryhmä, mutta valitettavasti joukkue on rakennettu siten.

Barcelona ei hankkinut tammikuun siirtoikkunassa yhtään uutta pelaajaa, mutta lähetti sen sijaan Carles PérezinJean-Clair TodibonCarles AleñanMoussa Waguén ja Abel Ruízin muualle. Viime viikolla se sai sentään vahvistaa poikkeusluvalla rivejään Martin Braithwaitella, mutta Mestarien liigassa tanskalaishyökkääjä ei saa pelata.

Toinenkin keskikentän konkari Ivan Rakitic yhtyi Busquetsin esittämään kritiikkiin.

– Kyllä, kokoonpano on kapea, mutta seuran vastuuhenkilöt tiesivät sen jo. Ratkaisu oli mikä oli.

– Me, jotka olemme käytettävissä kokoamme voimamme, sillä toinen osaottelu on erittäin tärkeä peli, kroatialaiskeskikenttäpelaaja tähdensi Marcan mukaan.