Sport: Tältä näyttää Barcelonan pelipaita ensi kaudella – innoittajina 100 vuoden takaiset sankaritarinat (KUVA)

© Kuva: Getty Images

Kausi 2019-20 on vasta alkanut, mutta nyt jo Sport-lehti kertoo, miltä Barcan ensi kauden kotipelipaita näyttää.

Pelipaita on muuttumassa aika lailla nykyisestä ruudukosta. Sportin saamien tietojen ja kuvien mukaan ensi kauden pelipaidassa on leveähköt pystyraidat. Suoraan edestäpäin näkyy kaksi purppuranväristä raitaa ja niiden keskellä sininen raita. Leveitä raitoja erottavat kapeat keltaiset raidat.

Paitakuosin innoittajina toimivat 100 vuoden takaiset sankaritarinat Barcelonan seurahistoriassa. Tuohon aikaan Barcan suurin tähti oli hyökkääjä Paulino Alcántara, joka teki 143 virallisiin kirjoihin laskettavaa maalia (Barcan kaikkien aikojen maalitilastossa seitsemäs). 100 vuotta sitten sarjajärjestelmä oli kuitenkin nykyistä monimutkaisempi, ja kaiken kaikkiaan Alcántara iski 395 täysosumaa.

Alcántara oli 100 vuotta sitten tähti, mutta hänen lisäkseen noihin aikoihin Barcelonassa uriensa alkutaipaleella olivat myös Ricardo Zamora ja Josep Samitier. Zamoran mukaan on nimetty La Ligassa vähiten maaleja päästävälle maalivahdille jaettava palkinto. Samitier puolestaan teki lopulta Barcalle 184 virallista maalia (kaiken kaikkiaan 361). Sillä irtoaa seuran kaikkien aikojen maalitilastossa neljäs sija. Samitier on myös mies, joka edelleen johtaa yhdessä tilastossa Lionel Messiä. Samitier nimittäin iski Copa del Reyssä yhteensä 65 maalia. Messin saldo on tällä hetkellä 51.

Takaisin pelipaitaan. Sponsoreista ja vastaavista pelipaidan etumuksessa jatkavat Rakutenin ja Niken brändit. Selkäpuolelle puolestaan painetaan Unicefin logo.

Katso kuva uudesta paidasta Sportin twiitistä alta.