Barcelona voitti keskiviikkona Sevillan Copa del Reyn puolivälierien toisessa osaottelussa 6-1 ja eteni jatkoon yhteismaalein 6-3. Ottelu pelattiin Camp Noulla.

Sevilla Fútbol Club

@SevillaFC
🚨 ONCE del #SevillaFC 🆚 @FCBarcelona_es:

Juan Soriano - Sergi Gómez, Kjaer, Carriço - Amadou, Roque Mesa, Banega, Sarabia, Arana - Promes, André Silva.

#BarçaSevillaFC 🏆 #CopadelRey
#vamosmiSevilla

Takaa-ajajana otteluun lähtenyt Barcelona siirtyi jo reilun kymmenen minuutin jälkeen johtoon.

Lionel Messillä oli jalka auki Sevillan rangaistusalueella ja hän oli jo potkaisemassa palloa, mutta Quincy Promes ennätti vielä väliin. Messi potkaisi pallon sijasta Promesia jalkaan, ja tuomari vihelsi tilanteesta rangaistuspotkun Sevillan vastusteluista huolimatta. Tilannetta tarkistettiin tovi videolta, mutta pilkkutuomio pysyi.

Rangaistuspotkun pääsi ampumaan verkkoon Philippe Coutinho. 1-0.

Ottelua oli takana 24 minuuttia, kun pallo vietiin jälleen pilkulle. Roque Mesa pääsi livahtamaan isäntien rangaistusalueelle ja Gerard Piqué kaatoi hänet. Myös tätä tilannetta kerrattiin pitkään videolta, mutta tuomio oli ja pysyi.

Jasper Cillessen torjui kuitenkin hienosti Éver Banegan kudin ja piti maalinsa puhtaana.

1 - After 13 penalties shots, Ever Banega has failed his first one for Sevilla in all competitions. Psycho

Reilun puolen tunnin jälkeen nähtiin kenties yksi kauden hienoimmista maalisyötöistä. Arthur bongasi Ivan Rakitićin mainion liikkeen linjan taakse ja lähetti millintarkan maanuoliaisen kroatialaisen juoksulinjalle. Rakitić sai palloon hiuksenhienon, mutta riittävän osuman, jolla hän ohitti Sevilla-vahti Juan Sorianon. Los Hispalensesin kahden maalin etumatka oli enää muisto vain. 2-0.

3 - Iván Rakitic has scored three goals against Sevilla in all competitions, the most against an opponent for @FCBarcelona alongside Celta & Granada. Montano

Sevillan kone yski vielä toisellakin jaksolla ja Barcelona otti tilanteesta hyödyn irti. Luis Suárez antoi 53. minuutilla matalan keskityksen vieraiden boksiin ja Coutinho syöksyi puskemaan illan toisensa sisään. 3-0.

Vain minuuttia myöhemmin pallo oli jälleen Sevillan verkossa. Messi taituroi pelivälineen hyökkäykseen mukaan nousseelle Sergi Robertolle, joka tykitti pallon suoraan vauhdista takanurkkaan. 4-0.

Sevilla ei kuitenkaan luovuttanut, vaan kavensi hienolla maalilla, kun kellossa oli 67. minuuttia. Cillessen epäonnistui avauksessaan ja pallo tuli Promesille, joka syötti sen keskustaan Banegalle. Argentiinalainen tarjoili vielä pelivälineen vierelleen Guilherme Aranalle, joka ryntäsi paikalle ja tälläsi pallon voimalla takanurkkaan. Cillessen sai näppejään vedon tielle, muttei kyennyt paikkaamaan virhettään. 4-1

Kavennus jäi Sevillalle laihaksi lohduksi, sillä Barcelona iski 88. minuutilla jälleen. Jordi Alba antoi nopean hyökkäyssommitelman päätteeksi nappikeskityksen takatolpalle ja Suárez viimeisteli. 5-1.

Vieraiden tuska ei ollut kuitenkaan vieläkään ohi. Barcelona taiteili lisäajalla yhden kauden hienoimmista joukkuemaaleista. Osuman syntyessä Sevillan rangaistusalueella oli viisi Barcelonan pelaajaa. Suárez pelasi seinäsyötön Piquén kanssa ja syötti pallon kohti Albaa, joka antoi sen jatkaa matkaansa Messille. Argentiinalaistaituri jallitti vielä yhden pelaajan ennen kuin hän laukoi lähietäisyydeltä loppulukemat taululle. 6-1.

Barcelonan lisäksi paikkansa välierissä ovat varmistaneet myös Valencia ja Real Betis. Viimeinen semifinalisti selviää torstaina, kun Real Madrid kohtaa Gironan. Madrid voitti ensimmäisen osan 4-2.