Gareth Balen kausi Tottenhamissa on yhtä ottelua vaille valmis. Lauantain päätöskierroksella Spurs kohtaa vieraissa Leicesterin, tavoitteenaan nousu ensi kaudeksi Eurooppa-liigaan. Sen jälkeen 31-vuotias Bale pääsee keskittymään yhteen kauden tärkeimmistä tavoitteistaan, EM-kisoihin Walesin paidassa.

AS:n mukaan Balen suunnitelmat sen jälkeen ovat selvät. Hän aikoo palata ensi kaudeksi lainaltaan takaisin Real Madridiin, ja lopettaa sen jälkeen pelaajauransa. Ilmeisesti paluuaie on selkeä, riippumatta siitä, kuka Los Blancosia ensi kaudella valmentaa ja millaista roolia Balelle on Madridissa tarjolla.

Bale lainattiin täksi kaudeksi Tottenhamiin osin koronakriisistäkin johtuneista säästösyistä, sillä Balen 30 miljoonan euron bruttopalkka kuormittaa Real Madridin palkkarakennetta huomattavasti. Tiettävästi Real Madrid kuitenkin sitoutui maksamaan Balen palkasta puolet tälläkin kaudella. Balelle oli myös tärkeää saada tällä kaudella peliaikaa EM-kisojen takia.

Balen startti Tottenhamissa oli hankala, sillä hän pelasi loukkaantumisen takia ensimmäisen kerran vasta Valioliigan viidennellä kierroksella. Vasta helmikuussa hän pelasi ensimmäisen kerran yli kahdessa peräkkäisessä ottelussa.

Balea on peluutettu hyvin säästeliäästi lihasvammojen uusiutumisen pelossa. Hän on myös harjoitellut vain kolmena päivänä viikossa, omistaen yhden näistä päivistä palauttaviin harjoituksiin. Siten Bale on säästynyt tällä kaudella Real Madridista kovin tutuilta vammoilta ja pääsee terveenä EM-lopputurnaukseen.

Kaikkiaan Bale on ollut Tottenhamin avauksessa vain kymmenessä pelissä 37 valioliigaottelusta. Mielenkiintoista on, kuinka vähän hän on pelannut otteluissa Valioliigan suuria vastaan: kolmessa ottelussa Manchester Cityä vastaan yhteensä 41 minuuttia, kahdessa Manchester United -ottelussa yhteensä kahdeksan minuuttia, kahdessa Liverpool -ottelussa yhdeksän minuuttia ja kolmessa pelissä Chelseaa vastaan ei lainkaan.

[readmore from=Bale-Gareth]

Vastuuta Bale on saanut eritoten Eurooppa-liigassa. Täyden 90-minuuttisen Bale on pelannut vain tammikuisessa cup-ottelussa Wycombea vastaan. Valioliigan tämän kauden minuuttiennätyksensä – 89 minuuttia – hän huhki kentällä viime sunnuntaina Wolverhamptonia vastaan.

Jos AS:n tiedot pitävät paikkansa, ripustaa Bale siis nappikset naulaan kauden 2021-2022 jälkeen, ja keskittyy 33 vuoden iässä enemmänkin golfiin.