Siirtoikkuna-analyysi: Vuodet vierivät ja Atléticolta puuttuu edelleen maalintekijä

© Kuva: Getty Images

La Liga -kausi päättyi vajaat kaksi viikkoa sitten.

Teemme siirtoikkuna-analyysit kärkikolmikosta ja käymme läpi myös muiden seurojen tarpeita seuraavassa siirtoikkunassa. Espanjassa siirtoikkuna aukeaa 4. elokuuta ja sulkeutuu 5. lokakuuta.

Atléticolla on kaksi selkeää pelipaikkaa, minne seura tarvitsee vahvistuksia. Vasemman laitapuolustajan paikka on ollut murheenkryyni läpi kauden, sillä Renan Lodi on joukkueen ainoa vasen laitapuolustaja. Lodin ollessa loukkaantuneena Diego Simeone joutuu peluuttamaan keskikenttäpelaaja Saúlia laitapuolustajana.

Atlético tarvitsee siten hienosti pelanneelle Lodille varamiehen. Atléticolla on kolme oikeaa laitapuolustajaa ja vain yksi vasen laitapuolustaja, eikä yksikään oikealla pelaavista kykene pelaamaan vasemmalla puolella.

Renan Lodi tarvitsee itselleen varamiehen. Kuva: Getty

Jos toinen vasen laitapuolustaja on hankintalistalla korkealla, niin sitä korkeammalla löytyy ehdottomasti uuden hyökkääjän hankkiminen. Atlético on kärsinyt läpi kauden valtavista maalinteko-ongelmista. Joukkue luo paljon maalipaikkoja, mutta ei kykene tekemään niistä maaleja.

Huomionarvoista on se, että edellisen kerran Atléticolla on ollut maalintekoon kykenevä puhdas kärki kaudella 2013-14, jolloin Diego Costa teki kauden aikana 36 maalia. Sen jälkeen kärjessä ovat käyneet epäonnistumassa muun muassa Mario MandžukićRaúl JiménezLuciano ViettoJackson MartínezKévin Gameiro ja Fernando Torres.

Costa on tehnyt paluunsa jälkeen 73:ssa pelaamassaan ottelussa surulliset 17 maalia. Álvaro Morata ei ole kyennyt vastaamaan odotuksiin, vaikka onkin onnistunut kohtuullisella tahdilla maalinteossa.

Atlético tarvitsee itselleen puhtaan maalintekijän. Siirtohuhuissa on esiintynyt Edinson Cavanin ja Duván Zapatan kaltaisia nimiä, mutta madridilaismedian mukaan Atlético joutuu myymään ylijäämäpelaajiaan voidakseen hankkia uusia pelaajia. Cavani on vapaa agentti, mutta Atléticolla ei ole tiettävästi rahaa Cavanin korkeaan palkkaan.

Atlético haluaa päästä hinnalla millä hyvänsä eroon Thomas Lemarista. Kuva: Getty

Madridilaismedian mukaan Atlético yrittää myydä Thomas Lemarin, Vitolon ja mahdollisesti Héctor Herreran.

Atlético maksoi Lemarista kaksi vuotta sitten 70 miljoonaa euroa, mutta rahat menivät kirjaimellisesti kankkulan kaivoon. Lemar on epäonnistunut pahasti Atléticossa, eikä saanut koronatauon jälkeen enää peliaikaakaan. Simeone on antanut kahden vuoden aikana Lemarille valtavasti näytönpaikkoja, mutta Lemar ei ole kyennyt käyttämään niitä hyväkseen.

Korkeapalkkainen Lemar on tehnyt edellisen maalinsa huhtikuussa 2019. Tällä kaudella Lemar ei ole tehnyt maaleja tai kirjauttanut maalisyöttöjäkään. Vitolo on sen sijaan ollut varsin pirteä päästessään kentälle ja onnistunutkin muutamaan kertaan elintärkeiden maalien tekemisessä, mutta loukkaantumiset ovat haitanneet entistä Espanjan A-maajoukkuemiestä ja Atlético yrittää päästä niin ikään kallispalkkaisesta Vitolosta eroon.

Espanjalaismedian mukaan Atléticon kakkosvahti Antonio Adán ei hyväksynyt seuran jatkosopimustarjousta ja siirtyy Sporting Lissabonin riveihin. Atlético tarkkailee AS:n mukaan Eibarin Marko Dmitrovicia ja West Hamin Roberto Jiméneziä Adánin korvaajaksi.

Tuukka Ikkeläjärvi

https://twitter.com/tuukka_21


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.