Atlético Madrid lunasti keskiviikkona paikkansa Mestarien liigan neljännesvälierissä ja täydensi siten espanjalaisseurojen värisuoran. Jatkopaikka varmistui 2-0 -kotivoitolla Lokomotiv Moskovasta (lue ottelusta lisää).

Valmentaja Diego Simeone oli luonnollisesti pelin jälkeen tyytyväinen.

– Olen iloinen, sillä Mestarien liiga ei ole koskaan helppo, neljännesvälieriin on vaikea päästä, mutta onnistuimme siinä jälleen. Neljännesvälieristä tulee intohimoiset, argentiinalainen sanoi Movistarin haastattelussa AS:n mukaan.

Yhtenä ottelun teemoista puhuttivat rangaistuspotkut. Atlético sai ensimmäisen rankkarin jo pelin avausminuutilla, mutta Kieran Trippier ei onnistunut yrityksessään. Voittomaalin teki kuitenkin niin ikään rankkarista João Félix, kun pelattiin 16. peliminuuttia. Atlético on missannut kolme kauden viidestä rankkaristaan.

Pedro Martin

@pedritonumeros
1-0 Atlético-Lokomotiv Minuto 16. Gol de penalti de João Félix.

El Atlético ha fallado 3 de 5 penaltis en esta temporada:
Morata (parado por Soria)
Diego Costa (gol al Valencia)
Diego Costa (parado por Vaclik)
Trippier (parado por Kochenkov)
João Félix (gol al Lokomotiv)

– Trippier on meidän paras laukojamme, mutta tällä kertaa hän ei onnistunut maalinteossa. Joukkue olisi saattanut lannistua tai tunnelma stadionilla olisi voinut kääntyä negatiiviseksi, mutta niin ei tapahtunut, Simeone jatkoi.

– Aloimme päästä pelissä niskan päälle yleisön ansiosta. Saimme siltä positiivista energiaa ja optimismia, valmentaja kiitteli.

Monien mielestä Trippierin olisi pitänyt saada uusia rankkarinsa, sillä Lokomotivin maalivahti karkasi viivaltaan liian aikaisin. Simeone ei mietteillä kuitenkaan päätään vaivaa.

– Niin minulle kerrottiin, mutta minä en nähnyt mitään, valmentaja kuittasi.

Atléticon toisen rankkarin ampui sitten nuori João Félix, Simeonen mukaan omasta tahdostaan.

– Hän on innostunut, toiveikas, optimistinen ja nuori. Nuorena sitä ei pelkää mitään. Juuri siinä vaiheessa João on.

[readmore from=Atletico-Madrid]

– João kehittyy koko ajan. Hänellä on monta hyvää ominaisuutta, mutta haluamme hänen kehittävän yhteispeliään hyökkääjien kanssa.

Atléticolla on Simeonen mukaan rankkareissa tietty hierarkia, eikä João Félix automaattisesti vetovastuussa jatka.

Germán (toim. huom. kakkosvalmentaja Germán Burgos) laatii viiden laukojan listan, ja sillä on ensimmäisenä Trippier, joka on harjoituksissa ollut paras. Kuudesta pilkusta hän upottaa ainakin viisi, mutta tällä kertaa ei ollut onni myötä.