Atléticon käsittämätön nollaputki sai jatkoa – uudelle hankinnalle ulosajo debyytissä

© Kuva: Getty Images

Jos joskus on jollain joukkueella klassisen suomalaisen sanonnan mukaan ”apina selässä”, niin varmastikin Getafella Atléticoa vastaan. Atlético Madrid nollasi La Liga -avauksessaan viime kauden yllättäjän Getafen uskomattomasti jo 16. kerran peräkkäin.

Getafe on pelannut nyt yli 24 tuntia peräkkäin sarjaotteluita Atléticoa vastaan onnistumatta maalinteossa kertaakaan. Edellisen kerran se maalasi Atléticoa vastaan vuonna 2011. Sen jälkeen pelatuista 16 ottelusta Atlético on voittanut 14, ja kahdesti on pelattu tasan. Näiden otteluiden maaliero on Atlético Madridin hyväksi 31-0.

Sunnuntain pelin ainoasta maalista vastasi Álvaro Morata, joka puski verkkoon Kieran Trippierin keskityksen. Morata on ollut viimeisten reilun neljän kauden ajan tehokkain espanjalainen päämaalien tekijä Euroopan huippusarjoissa yhteensä 17 puskumaalillaan. Täydellinen Moratan ilta ei kuitenkaan ollut, sillä toisella puoliajalla hän missasi rankkarin.

Atléticon aina luotettava maalivahti Jan Oblak pelasi Getafea vastaan 118. nollapelinsä Atlético Madridin virallisissa otteluissa. Sillä hän nousi Atléticon historian nollapelitilaston kärkeen yhdessä Abel Resinon kanssa. Oblak ylsi tosin rajapyykkiin 94 pelatussa ottelussa vähemmän.

Surkean startin uralleen Atléticossa sai sen sijaan uusi hankinta Renan Lodi. Laitapuolustaja sai kaksi varoitusta minuutissa, ja joutui suihkuun ennenaikaisesti, 42. peliminuutilla. Ensimmäisen korttinsa Lodi sai Mauro Arambarrin repimisestä ja toisen Damián Suárezin rikkomisesta.

Alivoimalle Atlético ei kuitenkaan joutunut, sillä noin viisi minuuttia aiemmin erotuomari Guillermo Cuadra oli ajanut suihkuun Getafen Jorge Molinan, joten Lodin ulosajon myötä puntit vain tasoittuivat. Molina sai punaisen korttinsa VAR-tarkistuksen jälkeen, astuttuaan Thomasin akillesjänteelle.

Akillesjänteelle astumisesta rangaistaan uusien sääntöjen mukaan suoralla punaisella. Saman sai kokea jo lauantaina Real Madridin Luka Modric. Atléticon Saúl ymmärsi Getafen ärtymyksen Molinan ulosajon vuoksi, mutta muistutti sääntöjen olevan sääntöjä.

– Meille sanottiin, että tuollainen tilanne on aina punainen. Luulen, että meidän pitää sopeutua siihen sääntöön, sillä on kovaa jättää joukkue vajaalle tuolla hetkellä. Uskon, että tilanne keskikentällä oli vahinko, mutta meille kerrottiin, että kaikki rikkeet kantapäälle johtavat ulosajoon, Saúl kertoi AS:n mukaan.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.