Mestarien liigassa nähdään tiistai-iltana herkkupala, kun Juventus isännöi neljännesvälierien toisessa osaottelussa Atlético Madridia.

Mainitaan ihan alkajaisiksi, että peli näkyy maksullisen C Moren lisäksi myös maksuttomalla Sub TV:llä.

Ja sitten itse asiaan. Lähtökohdat pelille ovat todella kutkuttavat, sillä vaikka Juve on ennakkosuosikki, Atleti voitti avausosan 2-0. Sen lisäksi siis, että Juve hävisi kahdella maalilla, se ei onnistunut myöskään tekemään vierasmaalia. Sikäli Atléticolla on pullat todella hyvin uunissa toiseen osaotteluun lähdettäessä.

Poissaolot menevät jokseenkin tasan. Juven puolustuslinjasta Andrea Barzagli ja Matteo De Sciglio ovat loukkaantuneina ja Alex Sandro pelikiellossa. Atléticolta puuttuvat puolustuslinjasta Lucas Hernández ja Filipe Luís. Molemmilla on siis pienimuotoinen ongelma vasemman pakin tontilla. Juven vasempana pakkina pelannee verrattain kokematon ja vähälle peliajalle jäänyt Leonardo Spinazzola. Diego Simeone taas juoksuttanee Atletin vasemmaksi pakiksi Juanfranin, joka on lähtökohtaisesti oikea pakki.

Keskikentältä Juventukselta puuttuu Sami Khedira, Atléticolta Thomas Partey. Kumpikin on korvattavissa, joskin Partey on pelannut hyvää kautta.

Hyökkäyksestä Juventukselta uupuu Douglas Costa, Atletilta Diego Costa. Álvaro Morata on ollut sen verran hyvässä iskussa viime aikoina, että Diego Costan puuttuminen ei välttämättä erityisemmin näy. Douglas Costakin olisi todennäköisesti aloittanut ottelun penkiltä, vaikka olisi ollut pelikunnossa.

”He eivät ota paljon riskejä”

Käsikirjoitus illan otteluun lienee kaikille päivänselvä: molemmat joukkueet pelaavat kelloa vastaan. Atlético vetäytyy todennäköisesti aloituspotkusta lähtien puolustusasemiin ja Juve aloittaa moukaroinnin. Atleti-leirissä katsotaan kelloa ja toivotaan parasta. Yhden saa päästää, kahta ei. Juven taas on pakko tehdä varsinaisella peliajalla vähintään kaksi, mikään vähempi ei kelpaa.

Pelin luonne voi muuttua jopa ratkaisevasti, mikäli Atleti onnistuu tekemään vierasmaalin. Tällöin Juventuksen olisi pakko tehdä vähintään neljä. Sellaista taas harvoin tapahtuu Simeonen joukkuetta vastaan.

Cristiano Ronaldo puhui ottelun alla Juventus TV:lle. Joukkueen ykköshyökkääjä toisteli samoja teesejä, joita kaikki osaavat odottaa ottelun alla.

– Jokainen tietää, että heillä on vahva joukkue. He puolustavat todella hyvin, eivät ota paljon riskejä ja he pelaavat vastahyökkäysten kautta, Ronaldo sanoi.

– Mutta me olemme valmiina ja teemme kaikkemme lyödäksemme heidät.

Juventuksen ja Atléticon välinen ottelu alkaa kello 22 Suomen aikaa.