Marcelino sai käsittämättömän mahtavan startin uralleen Athleticissa – huomasitko seuran hienon eleen joukkuekuvassa?

© Kuva: Getty Images

Athletic Bilbao juhli sunnuntai-iltana seurahistoriansa kolmatta Espanjan Supercupin voittoa. Mestaruus ratkesi, kun Barcelona kukistui Sevillassa pelatussa loppuottelussa jatkoajan jälkeen maalein 3-2.

Athletic Bilbaolla on ollut todella värikäs kaksiviikkoinen. Se erotti tammikuun alussa päävalmentajan paikalta Gaizka Garitanon, ja palkkasi 4. tammikuuta hänen seuraajakseen 55-vuotiaan Marcelinon.

Finaalin jälkeen Athleticin somevastaavat tekivätkin hienon eleen, kun ne liittivät joukkueen mestaruuskuvakollaasiin sekä Garitanon että Marcelinon. Garitano johdatti viime kaudella Athletic Bilbaon Copa del Reyn finaaliin ja toi siten joukkueelleen paikan Supercopassa.

Marcelinon alku Athleticissa on ollut mahtava, vaikka otteluohjelma ei olisi voinut olla yhtään haastavampi. Jo ensimmäisessä ottelussa 7.1. Athletic piti Barcelonaa ahtaalla, vaikka hävisikin maalein 2-3.

Supercopassa sitten rävähti toden teolla, kun Athletic kukisti kolmen vuorokauden sisällä sekä Real Madridin että Barcelonan. Ennen Supercopaa Athleticin piti kohdata vielä La Ligan sarjakärki Atlético Madridkin, mutta ottelu jouduttiin perumaan Madridin runsaan lumisateen vuoksi.

Marcelinosta tuli sunnuntaina ensimmäinen valmentaja koskaan, joka on voittanut Barcelonan kahdessa peräkkäisessä yksiosaisessa loppuottelussa, kaikki kilpailut mukaan lukien. Hän valmensi Valenciaa vuoden 2019 Copa del Reyn finaalissa, jossa kukistui Barcelona, ja sama toistui nyt Athletic Bilbaon käskyttäjänä Supercopassa.

Viimeisissä seitsemässä ottelussaan valmentajana Marcelino on siten voittanut kaksi cup-finaalia, sillä hän oli 16 kuukautta sivussa valmennustöistä ennen kuin Athletic palkkasi hänet töihin. Kultainen kosketus on vihdoin löytynyt, sillä ensimmäiset 656 ottelua valmentajana eivät tuoneet Marcelinolle vielä minkäänlaista pokaalia. Pitkän uran valmentajana tehnyt Marcelino on valmentanut aiemmin muun muassa Sporting Gijónia, Racing Santanderia, Sevillaa, Villarrealia ja Valenciaa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.