Barcelonan tiistai-ilta ei ollut iloinen. Sen lisäksi, että Barca jäi 0-0 -tasapeliin Slavia Prahan kanssa, joutui se tekemään kaksi pelaajavaihtoa ei-taktisista syistä.

Ensimmäisenä kentän jätti 30-vuotias luottopuolustaja Jordi Alba. Barcelona vahvisti jo tiistai-iltana ensimmäisten tutkimusten jälkeen, että Alba koki kipua vasemmassa pohkeessaan, ja pyysi sen takia vaihtoon pääsyä. Barcelonan tiedotteessa ei annettu vielä arviota Alban poissaolon pituudesta.

Barcelona kertoo, että Alban vamma on sama, joka piti hänet sivussa viidestä ottelusta syys-lokakuussa. Alban alkuperäinen vamma syntyi 17. syyskuuta pelatussa ottelussa Borussia Dortmundia vastaan, ja nyt vamma siis uusiutui. Alba on pelannut tällä kaudella kaikkiaan yhdeksän ottelua.

Alban paikan otti kentällä Sergi Roberto. Roberto meni kentän oikealle laidalle ja oikealla aloittanut Nelson Semedo siirtyi vasemmalle. Toinen luontainen vasen laitapuolustaja Junior Firpo ei mahtunut tiistaina Barcelonan kokoonpanoon.

Alba on lähes varmasti sivussa lauantain sarjapelistä Celta Vigoa vastaan. Hyvin todennäköisesti väliin jäävät myös marraskuun maaottelut. Espanja julkistaa joukkueensa perjantaina.

[readmore from=Alba-Jordi]

Vaihtoon joutui terveyssyistä myös toinen konkari Sergio Busquets. 31-vuotiaan keskikenttäpelaajan paikan otti 68. minuutilla Ivan Rakitic. Barcelonan valmentaja Ernesto Valverde kertoi ottelun jälkeen, että Busquetsin vaihdon syynä oli vatsavirus, jonka johdosta pelaajaa alkoi pyörryttää.

Busquetskin saa mahdollisesti lepovuoron lauantaina, jotta vatsavaivoista päästään kokonaan. Maaotteluissa pelaamista huonovointisuus tuskin kuitenkaan estää.

Lähteet: Sport ja Mundo Deportivo