Nokittelua ja kilpalaulantaa ihan vanhojen aikojen hengessä – puheenjohtajan saanut Barcelona ja Real Madrid kisaavat kahdesta supertähdestä

© Kuva: Getty Images

Barcelona sai sunnuntai-iltana uuden, tai pikemminkin uusvanhan puheenjohtajan (lue uutinen). Yli neljä kuukautta kestänyt puheenjohtajaton tila päättyy, kun seuraa myös vuosina 2003-2010 johtanut Joan Laporta pääsee aloittamaan työt Barcelonan peräsimessä.

Barcelona on ollut viime aikoina niin taloudellisessa kuin urheilullisessakin kriisissä, etenkin ensinmainitussa. Laportalla onkin epäilemättä heti kädet täynnä töitä. Suuri, kaikkia kiinnostava kysymys on tietysti se, onnistuuko Laporta taivuttelemaan Lionel Messin jäämään Barcelonaan. Runsaasti jännitettävää riittää kuitenkin myös muissa joukkueen kokemissa muutoksissa.

Suuri espanjalaislehti AS ennakoi tiistaiaamun pääjutussaan, että saatamme nähdä pian oikein vanhaa kunnon nokittelua ja kilpalaulantaa La Liga -jättiläisten Barcelonan ja Real Madridin välillä. Laportan Barcelonan uskotaan nimittäin rynnivän ryminällä pelaajamarkkinoille.

AS mainitsee historiallisena esimerkkinä David Beckhamin, ja kertoo, kuinka seurat ovat viimeksi olleet kyynärpäätaktiikalla kilpasilla, kun ne kävivät taistoa Neymarista. Puheenjohtaja Florentino Pérez halusi todella Neymarin Real Madridiin, mutta silloinen puheenjohtaja Sandro Rosell käänsi kisan Barcelonalle – joskin maksamalla erittäin korkean hinnan tuolloin juniori-ikäisestä pelaajasta.

Nyt kilpakosinta voi olla jälleen edessä, ja peräti kahdesta molempia seuroja suuresti kiinnostavasta pelaajasta. Nämä pelaajat ovat Erling Braut Håland ja David Alaba. Sekä Håland että Alaba ovat olleet Real Madridin tutkassa jo pitkään, mutta Laportan vaalivoiton pelätään uhkaavan Madridin intressejä.

Bayern Münchenin monipuolisen itävaltalaispuolustajan David Alaban todennäköisimpänä uutena osoitteena on pitkään pidetty Real Madridia. Alaban sopimus päättyy tähän kauteen, joten siirtokorvausta hänestä ei tarvitse maksaa. Joan Laporta tapasi kuitenkin jo viime keskiviikkona Alaban edustajat Pini Zahavin ja Fali Ramadanin. Itsestäänselvänä pyrkimyksenä on pidetty sitä, että Laporta haluaa napata Alaban Madridin nenän edestä.

Barcelonan vaikea taloustilanne tekee megahankintojen tekemisestä haastavaa, mutta Laportan valttina pidetään miehen erinomaisia kontakteja jalkapallomaailman huippuagentteihin ja seurojen johtohenkilöihin. Ennen isoja kiinnityksiä Laportan lienee kuitenkin pakko myös myydä eturivin pelaajia.

Laporta tuntee Alaban agentin Pini Zahavin erittäin hyvin. Samat sanat voi sanoa ”superagentti” Mino Raiolasta, jonka tallista löytyy Erling Braut Håland. Borussia Dortmundin 20-vuotias norjalaistykki on ollut myös Real Madridin tähtäimessä, mutta Laportan arvellaan haluavan keskustella Hålandista Raiolan kanssa. Samat herrat järjestivät aikoinaan myös Zlatan Ibrahimovicin saapumisen Barcelonaan.

On kuitenkin hyvin mahdollista, että sen paremmin Alaba kuin Hålandkaan eivät päädy kumpaankaan La Liga -jättiläiseen.

Alaban on kerrottu havittelevan erittäin rahakasta palkkatarjousta, ja Sport Bildin mukaan PSG on ainoa, joka on toistaiseksi vastannut Alaban palkkapyyntöön. Alaba ei kuitenkaan aio hosua päätöksessään, vaan odottaa muiden seurojen vastineita ja haluaa keskittyä Bayernin loppukauden haasteisiin.

Real Madridin, Barcelonan ja PSG:n ohella tiettävästi myös Valioliigan mahtikvartetti Chelsea, Manchester City, Manchester United ja Liverpool ovat Alabasta kiinnostuneita. Pini Zahavin mukaan Alaba pitää valita ”rahan ja unelmiensa seuran väliltä”. Hänen toiveensa on uskottu olevan pelaaminen La Ligassa ja mieluiten Real Madridissa.

Myös Hålandista ovat olleet kiinnostuneita Real Madridin lisäksi Manchesterin suurseurat ja Chelsea. Nyt kilpasille arvellaan siis lähtevän myös Barcelonan. Sergio Agüerolle korvaajaa etsivän Cityn arvellaan kuitenkin olevan Håland-kisassa paalupaikalla. Sport Bild on kertonut joka tapauksessa Hålandin olevan halukas kuuntelemaan myös Real Madridin tarjousta. Madrid on havitellut pitkään myös Kylian Mbappéa, mutta Hålandin uskotaan irtoavan ranskalaista halvemmalla.

Mikäli Håland osoittaa Madrid-siirtoon kiinnostusta, on Real Madridin valttina se, että Florentino Pérezillä on erittäin lämpimät välit Dortmundin toimitusjohtaja Hans-Joachim Watzken kanssa. Real Madridin sopimuspelaaja, nyt Arsenalissa lainalla pelaava Martin Ødegaard on puolestaan maajoukkuetoverilleen suora lähde taustatietoihin Real Madridista ja elämästä Espanjan pääkaupungissa. Ødegaardin sanotaan olevan Hålandin paras ystävä maajoukkueessa.

Lähde: AS


PÄIVÄN VIHJE: PSG – BAYERN MÜNCHEN

Pariisin kevätilta tarjoaa aivan uskomattoman herkulliset lähtökohdat PSG – Bayern München -matsille