Sky Sports: Barcelona valmistelee ryöstöä Bayernista – topparivahvistus olisi tarkoitus kaapata ensi vuonna

© Kuva: Getty Images

Sky Sportsin mukaan Barcelona aikoo odottaa ensi kesään kaapatakseen David Alaban Bayern Münchenistä. Alaban sopimus loppuu ensi kauden päätteeksi, jolloin Barcelona voi napata pelaajan ilmaiseksi riveihinsä.

Barcelona on havitellut itävaltalaista jo pidemmän aikaa. Sky Sports kertoo, että Barcelona on pyytänyt Alabaa jatkamaan vielä vuoden ajan Saksassa, jonka jälkeen siirto Espanjaan voisi toteutua. Tuossa tilanteessa molemmat osapuolet voittaisivat – Alaba voisi vaatia isompaa palkkaa ja allekirjoitusbonusta, ja Barcan ei tarvitse maksaa siirtokorvausta Bayernille, joka jäisi kaupan häviäjäksi.

28-vuotias monipuolinen itävaltalainen on ollut isossa roolissa Bayernissa, jota hän on edustanut yhdeksän vuotta. Tällä hetkellä topparin paikkaa täyttävä Alaba on aiemmin nähty myös laitapuolustajana ja keskikentällä.

Barcelona tiettävästi on halukas luopumaan toppari Samuel Umtitista, joka on kärsinyt pahoista loukkaantumisista. Gerard Piqué ja Clément Lenglet ovat avaavia toppareita, ja nuori Ronald Araújo puolestaan kerää vielä kokemusta liigapeleistä.

Barcelonan kerrotaan olevan kiinnostunut myös Manchester City -puolustajasta Eric Garcíasta, joka on La Masian kasvatteja. Hän voisi olla katalaaneille tulevaisuuden vaihtoehto, sillä Piqué täyttää ensi kaudella 34 vuotta ja Alaba olisi saapuessaan 29-vuotias.