Barcelona tiedotti maanantaina tulevan kauden ensimmäisestä pelaajahankinnastaan, kun se kertoi keskiviikkona 33 vuotta täyttävän argentiinalaishyökkääjän Sergio Agüeron liittyvän kaksivuotisella sopimuksella joukkueeseen. Vielä samana iltana Agüero puhui myös ensimmäisessä lehdistötilaisuudessaan Barcelonan pelaajana, ja antoi vahvan vihjeen maanmiehensä Lionel Messin jatkosta seurassa.

– Siitä, mitä Leon kanssa tapahtuu, päättää hän itse seuran kanssa. Hänen kanssaan on nautinto ja ylpeydenaihe pelata. Jos Messi jatkaa, niin kuin uskon hänen jatkavan, yritämme tehdä parhaamme.

– Tunnen hänet varsin hyvin jo pitkältä ajalta, ja juttelemme jatkuvasti. Hän lähetti minulle jo onnitteluviestin. Hänen kanssaan harjoitteleminen ja pelaaminen tulee olemaan paljon helpompaa, Agüero vastasi.

Maalitykki luonnehti Barcelonaa ”maailman parhaaksi seuraksi” ja kertoi haaveilleensa Barcelonassa pelaamisesta pitkään.

– Ajattelin, että joskus he huomaisivat minut, mutta en kuvitellut siirtyväni tänne. En epäröinyt lainkaan. Olin suunnattoman iloinen, kun he ottivat yhteyttä agenttiini. Suurin motivaationi on, että olen Barcelonassa, maailman parhaassa seurassa.

Agüero totesi pelanneensa Manchester Cityssä yhdeksän hyvää kautta. Vain viimeinen kausi jäi torsoksi, ja peliaika niukaksi. Polvensa hän kertoi kuitenkin olevan täydellisessä kunnossa.

Valmentaja Ronald Koemanin kanssa Agüero ei ole vielä keskustellut mitään. Koemanin jatko seurassa on enemmän kuin epävarmaa, mutta hyökkääjä ei halunnut kommentoida valmentajakysymystä lainkaan. Omaan rooliinsa Barcelonssa hän suhtautuu nöyrästi.

[readmore from=Aguero-Sergio]

– Minun roolini on esiintyä hyvin harjoituskaudella. Sen jälkeen valmentaja ratkaisee, pelaanko vai en. En missään tapauksessa odota käveleväni suoraan avaukseen. Jo joukkueessa olevia pelaajia on kunnioitettava. Minun pitää ansaita peliaikani, Agüero totesi.

– Tiedämme, että Barca taistelee mestaruuksista joka vuosi. Minä tulin auttamaan heitä saavuttamaan ne. Toivon, että kauden päätteeksi voimme nauttia.

Lähteet: Cope ja Sport