Barcelonan päävalmentaja Xavi sanoo, että hän hyväksyy seuran päätöksen antaa hänelle potkut.

Seuran puheenjohtaja Joan Laporta ilmoitti Xaville perjantaina, että tämä ei jatka joukkueen päävalntajana ensi kaudelle, vaikka hänen sopimuksensa kattaa sen.

Barcelonan valmentajatilanne on elänyt kevään aikana hämmentävän paljon. Ensiksi Xavi ilmoitti tammikuussa, että hän jättää tehtävänsä kauden päätteeksi omasta tahdostaan. Sitten Barcelona sai muutettua hänen mielensä, ja seura tiedotti vain kuukausi sitten, että Xavi jatkaakin pestissään.

Lehtitietojen mukaan iso syy Xavin lähdölle on siinä, että hän suututti hiljattain seurajohdon kommentillaan. Xavi sanoi pari viikkoa sitten lehdistötilaisuudessaan, että Barcelonan on vaikea kilpailla Real Madridia ja muita Euroopan huippuseuroja vastaan, etenkin taloudellisesti.

Barcelonan seurajohto tiettävästi pettyi Xavin kommentteihin ja koki, että päävalmentaja ei arvosta sitä, millainen joukkue hänelle on kasattu vaikean taloustilanteen keskellä.

Lauantain lehdistötilaisuudessaan Xavi ei halunnut kommentoida, miten Laporta oli perustellut seurajohdon päätöksen hänelle.

– Puhuin puheenjohtajan kanssa, ja hän selitti minulle syynsä, joiden vuoksi hän harkitsee muutoksen tarvetta, sanoi Xavi ESPN:n mukaan.

– Voin vain hyväksyä sen ja kunnioittaa sitä. Hän on se, joka tekee päätökset seurassa. Kättelimme, halasimme ja toivotimme toisillemme kaikkea hyvää. Olen jatkossa yksi fani katsomossa.

– Päätös tehtiin seuran etua ajatellen, koska he uskovat, että suunnanmuutos on tarpeen.

– Olen pysynyt motivoituneena, nälkäisenä ja kunnianhimoisena tähän asti. Uskon joukkueeseen ja siihen, että voisimme tehdä suuria asioita pienillä muutoksilla, mutta niin ei ollut tarkoitettu.

Xavi johdattaa Barcelonan viimeiseen otteluunsa sunnuntaina La Ligan päätöskierroksella Sevillan vieraana.

Mundo Deportivo

@mundodeportivo
🥹 Así se ha despedido Xavi en rueda prensa:

💬 "Gracias a todos, aunque no os lo creáis, os echaré de menos. Muchas gracias a todos"

❤️ "Visca el Barça!"

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!