Barcelonan päävalmentaja Xavi ei ymmärrä hyökkääjä Vitor Roquen tilanteesta syntynyttä keskustelua.

Roque, 19, siirtyi Barcelonaan tammikuussa Athletico Paranaensesta alustavasti 30 miljoonalla eurolla. Bonusten myötä siirtokorvaus saattaa nousta aina 61 miljoonaan euroon saakka.

Hyökkääjälupaus on kuitenkin jäänyt uudessa seurassaan todella vähälle vastuulle. Roque on päässyt kentälle 13 ottelussa, mutta pelannut niissä vain reilut 300 minuuttia.

Lehtitietojen mukaan Barcelona haluaisi lainata Roquen ensi kaudeksi toiseen pääsarjaseuraan, mielellään Espanjassa. Hyökkääjän agentti on kuitenkin sanonut, että he lähtevät ennemmin Barcelonasta pysyvästi kuin lainalle.

Xavin mukaan Barcelona suunnitteli alun perin, että Roque siirtyisi seuraan vasta tänä kesänä. Hänestä on outoa olettaa, että hyökkääjälupaus olisi kävellyt suoraan avauskentälliseen uudessa seurassaan.

– Me emme suunnitelleet, että hän tulisi tänne niin pian. Me suunnitelimme sitä vasta kesälle, jotta hän voisi jatkaa kehittymistä pelaajana [Brasiliassa], sanoi Xavi Goalin mukaan.

– Sitten me päätimme, että se (siirto aiemmin) on parhaaksi seuralle ja hänelle. Meillä oli loukkaantumisia, joten hän pääsisi harjoittelemaan kanssamme, tuntemaan seuraa ja joukkuekavereitaan ja kilpailemaan heidän kanssaan.

– En ymmärrä tätä keskustelua. Hän opettelee asioita. Hänen edellään on muita pelaajia, jotka ovat paremmassa kunnossa, ja siksi hän pelaa vähemmän. Näitä asioita on tapahtunut koko elämäni ajan.

LUE MYÖS!