Barcelonalle koituu maksettavaa vielä 77 miljoonaa euroa, jos keskikenttäpelaaja Frenkie de Jong pelaa seurassa sopimuksensa loppuun, kertoo RAC1.

De Jongin, 26, sopimus Barcelonan kanssa on voimassa kesään 2026 saakka, ja diili tuottaa tällä hetkellä isoa päänvaivaa seuralle.

Barcelonan on yhä maksettava 30 miljoonaa euroa Ajaxille, josta de Jong siirtyi Kataloniaan kesällä 2019. Siirtosummaksi sovittiin tuolloin lähes 90 miljoonaa euroa.

Muut 47 miljoonaa euroa koostuvat de Jongin palkoista, jotka hänelle on määrä maksaa nykyisen diilinsä loppuun mennessä. Hollannin maajoukkuetaituri suostui viivyttämään palkanmaksuaan koronapandemian aikana Barcelonan talousvaikeuksien takia.

De Jong on pelannut Barcelonassa isossa roolissa, mutta seura on RAC1:n mukaan jälleen kaupitellut häntä muualle, jotta se saisi pidettyä taloutensa kurissa.

Tilanne on jokseenkin hankala ja kiusallinen kummallekin osapuolelle. De Jong on toistuvasti sanonut, että hän haluaa jatkaa uraansa Barcelonassa, mutta käytännössä seura toivoo pelaajan suostuvan palkanalennukseen tai siirtoon muualle.

De Jongilla on kuitenkin täysi oikeus vaatia palkkojaan kokonaisuudessaan ja kunnioittaa sopimustaan loppuun saakka.

Managing Barça

@ManagingBarca
🚨🚨🌕| Frenkie De Jong's situation:

• Currently, Barça will have to pay €77M over the next 2 years to keep him. The club has given him 2 options:
- Renew: With a salary or €15M/year.
- Leave: For a €100M in transfer fee. [@rac1]

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!