Atlético hankki João Félixin Benficasta peräti 127 miljoonalla eurolla kesällä 2019.

Félix siirtyi tuolloin Atléticoon korvaamaan Barcelonaan siirtynyttä Antoine Griezmannia.

Félix ei kuitenkaan missään vaiheessa saanut itsestään parasta irti Diego Simeonen alaisuudessa. Félix siirtyi kesken viime kauden lainalle Chelseaan, joka ei kuitenkaan lopulta halunnut pitää hänestä kiinni. Félix jäi kesällä ulos Simeonen suunnitelmista, eikä saanut minuuttiakaan peliaikaa harjoitus- ja alkukaudella.

Félix siirtyi lopulta lainalle Barcelonaan ja aloitti kauden Kataloniassa hienosti. Peliesitykset ovat sittemmin jättäneet toivomisen varaa ja Félix on saanut kritiikkiä varsinkin epätasaisuudesta. Barcelonan päävalmentaja Xavi on antanut Félixille kritiikkiä muun muassa heikosta prässipelaamisesta ja unohtuneista puolustusvelvoitteista.

Katalonialaismedian mukaan Barcelona ei ole vielä päättänyt, haluaako se hankkia Félixin ensi kesänä. Matteo Moretton saamien tietojen mukaan Atlético on jo ilmoittanut Barcelonalle, ettei se aio lainata Félixiä enää ensi kaudeksi Kataloniaan. Joko Barcelona hankkii Félixin tai Atlético myy hänet muualle.

Bernardo Silvan mukaan Félix teki virheen siirtyessään Atléticoon.

– Itse siirryin seuraan, jonka pelitapa sopi vahvuuksilleni. Félix ei tehnyt niin. Tämä ei ole kritiikkiä Atléticon suuntaan. Félix meni väärään seuraan. Minäkään en välttämättä olisi onnistunut Atléticossa. Olisin yrittänyt sopeutua joukkueeseen ja valmentajan pelitapaan, mutta se ei olisi ollut minulle ideaali paikka. Nyt olen tyytyväinen, koska Félix on onnellinen ja pelaa seurassa, jonka pelitapa sopii hänelle, Silva totesi A Bolalle.