Barcelona on saamassa kaivattua apua hyökkäyspään ongelmiinsa. Lupaava brasilialainen Vitor Roque on siirtymässä Barca-paitaan vuodenvaihteen jälkeen, kun tammikuun siirtoikkuna aukeaa.

– Jos kaikki menee hyvin, hän siirtyy meille joulutauon jälkeen. Pidämme jatkuvasti yhteyttä hänen kanssaan, Barcelonan päävalmentaja Xavi sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Hän antaa toivoa joukkueelle. Hän on erinomainen hankinta ja uskon hänen pystyvän antamaan meille paljon: työntekoa, maaleja… Hän on pelaaja, joka hyökkää tyhjään tilaan.

Vasta 18-vuotias Roque saa välittömästi harteilleen paineita, sillä Barcelonan hyökkääjät ovat alisuorittaneet maalipaikoissa. Erityisen paljon on tuhlaillut Robert Lewandowski, joka pelaa samalla pelipaikalla kuin Roque.

– Emme voi asettaa paineita Vitor Roquelle tai Laminelle [Yamal]. Heidän on saatava kehittyä rauhassa. Meidän on mentävä eteenpäin koko joukkueen voimin. Tehokkuutemme on ollut heikkoa sekä maalipaikoissa että oman maalin puolustamisessa. Meidän täytyy parantaa molemmissa päissä.

Barcelona maksaa Athletico Paranaenselle tuhdin korvauksen. Football Españan tietojen mukaan puhutaan 30+31 miljoonan euron kaupasta. Transfermarktin mukaan välitön hinta ilman lisiä on 40 miljoonaa euroa. Roquen sopimus ulottuu kesään 2030. Sopimuksessa on myös optio lisävuodesta.

LUE MYÖS