Barcelona konttaa, eikä joukkueessa enää soudeta täysin samaan suuntaan.

Useampi lähde kertoo kasvaneista erimielisyyksistä joukkueen sisällä. RAC1:n tietojen mukaan Barcelonan urheilutoimenjohtaja Deco ei ole enää täysin vakuuttunut siitä, että Xavi on paras mahdollinen päävalmentaja joukkueelle. Barcelona-toimittaja Gerard Romeron mukaan kaksikon välillä tapahtui keskiviikkoillan Mestarien liiga -ottelun yhteydessä jotain sellaista, mikä vahingoitti välejä. Barca hävisi Royal Antwerpenille maalein 2-3.

Samaan aikaan toinen Barcelona-toimittaja Ferran Correas kertoo, että Barca-puheenjohtaja Joan Laporta olisi kehottanut seuran hallituksen jäseniä olemaan puhumatta Xavin asemasta.

RAC1 kertoo lisäksi, että Deco otti Belgiaan lähdön kynnyksellä sanallisesti yhteen Frenkie de Jongin kanssa. Deco ilmeisesti epäili, että de Jong ei oikeasti ollu sairas, vaan käytti sitä vain tekosyynä jäädäkseen pois reissulta.

Sportin tietojen mukaan Barcelona-johto luottaa edelleen Xaviin, mutta tammikuussa tilannetta tarkastellaan uudestaan.

Pelaajistossa Xaviin ainakin julkisesti yhä luotetaan. Antwerpen-pelin jälkeen Sergi Roberto vakuutti, että Xavin johdolla hypätään vaikka kielekkeeltä. Ferran Torres puolestaan muistutti, että seuran ympärillä riittää aina hälyä ja tahoja, jotka yrittävät vahingoittaa joukkuetta.

Barcelonan kausi on ollut vuoristoratamainen. Barca voitti alkulohkonsa Mestarien liigassa, mutta toisaalta hävisi lohkovaiheessa sekä Shakhtar Donetskille että Royal Antwerpenille. Vastaavasti Barcelona pelasi La Ligassa erinomaisesti Atlético Madridia vastaan, mutta hävisi El Clásicon ja jäi viime viikonloppuna kärkikamppailussa Gironan alle maalein 2-4.

LUE MYÖS