Getafe harkitsee Mason Greenwoodin ostamista Manchester Unitedista pysyvällä siirrolla, paljastaa seuran presidentti Angel Corres.

Greenwood saapui La Ligaan kauden mittaisella lainasopimuksella kesän siirtoikkunan viimeisenä päivänä. Tähän mennessä englantilainen laitahyökkääjä on kirjannut nimiinsä neljä maalia ja kolme syöttöpistettä 13 otteluun, mikä on tehnyt suuren vaikutuksen Getafeen.

– Emme ole puhuneet hinnasta. Olemme puhuneet siitä, että tarkastelemme tilannetta ja katsomme, mitä he ehdottavat, koska myös Manchester Unitedissa on tapahtumassa omistajanvaihdos, Corres kertoo The Athleticin mukaan.

Getafen olisi tiettävästi maksettava vain 80 prosenttia sovitusta hinnasta, jos he hankkisivat 22-vuotiaan laitahyökkääjän suoraan itselleen.

Jos United sen sijaan myy hänet toiseen seuraan, saa Getafe 20 prosentin kokoisen siivun siirtosummasta.

– Olemme tyytyväisiä tapaamisiin ja videoneuvotteluihin, joita meillä on Unitedin kanssa. On kuitenkin vielä liian aikaista harkita joko lainan jatkamista vielä yhden kauden ajan tai sitä, että he ehdottavat hintaa ja me sitoudumme koko (sopimukseen), koska meillä on myös prosenttiosuus (mahdollisesta jälleenmyynnistä).

United oli alun perin suunnitellut pitävänsä hyökkääjän itsellään sen jälkeen, kun syytteet raiskausyrityksestä, pahoinpitelystä sekä kontrolloivasta ja pakottavasta käytöksestä pudotettiin, mutta muutti sitten kantaansa vastareaktion jälkeen.

Nyt Greenwoodin ei enää odoteta palaavan Unitediin.

Greenwoodin sopimus Man Unitedin kanssa on voimassa vuoteen 2025 asti ja sisältää vuoden jatko-option. Seuran tarkoituksena on kuitenkin kaupata akatemiakasvattinsa pysyvästi pois sen jälkeen kun hän on suorittanut niin sanotun kuntoutumisjaksonsa Getafessa.

– Uskon paljon (Greenwoodiin). Täältä jatkamme työskentelyä säännöllisesti, jatkamme tapaamista Manchesterin (United) kanssa nähdäksemme, ovatko he tyytyväisiä, Corres jatkoi.

– Totuus on, että he ovat tyytyväisiä kohteluun, ei vain Getafen faneilta, vaan myös koko Espanjasta. Nyt meidän on jatkettava hänen puolustamistaan.

– Hän ei pelannut 16 kuukauteen, ja uskon, että tammikuussa, helmikuussa hän saa rytminsä takaisin. Olemme häneen tyytyväisiä.