Getafe on tuominnut joukkueeseensa kohdistuneet ”halventavat ja suvaitsemattomat” huudot.

Vastustajien kannattajat ovat jo useammassa ottelussa huutaneet kuolemaa Getafen hyökkääjälle Mason Greenwoodille, joka pelaa seurassa lainalla Manchester Unitedista.

Greenwood, 21, pidätettiin viime vuoden tammikuussa epäiltynä raiskausyrityksestä, pahoinpitelystä sekä kontrolloivasta ja pakottavasta käytöksestä.

Nainen oli jakanut sosiaalisessa mediassa kuvamateriaalia ruhjeistaan ja äänitteen, jossa Mason-nimellä kutsuttu mies vaati uhkaavalla sävyllä seksiä naiselta, joka sanoi, että hän ei halua olla yhdynnässä.

Tämän vuoden helmikuussa kaikista Greenwoodia vastaan nostetuista syytteistä luovuttiin vedoten avaintodistajien vetäytymiseen ja ”esiin tulleeseen uuteen aineistoon”. Samoihin aikoihin Manchester United käynnisti asiasta oman sisäisen tutkimuksensa.

United tiedotti viime kuussa, että Greenwood ei jatka pelaamista seurassa, vaikka se tuli omassa tutkinnassaan siihen tulokseen, että ”verkkoon julkaistu materiaali ei antanut koko kuvaa tapahtuneesta, eikä myöskään siitä että Mason olisi syyllistynyt rikoksiin, joista häntä alun perin syytettiin”.

Getafen mukaan huutoja on ”toistuvasti esiintynyt” otteluissa, mutta se ei maininnut lausunnossaan tiettyjä tapauksia tai ketään nimeltä.

– Getafe haluaa ilmaista täydellisen paheksuntansa halventavista ja suvaitsemattomista huudoista ja erityisen vakavista loukkauksista, joita on toistuvasti esiintynyt La Ligan pelien aikana ja jotka vahingoittavat pelaajiemme ja valmentajiemme imagoa ja moraalia.

– Getafen pelaajat ja valmentajat ovat tietoisia maailman parhaassa liigassa pelaamisen mediavaikutuksista. Mutta sen lisäksi he ovat ihmisiä, joilla on tunteita, joilla on perhe ja ystävät, jotka kärsivät heidän kanssaan ja ansaitsevat kunnioitusta.

– Kaikki tämä vahingoittaa vakavasti seuramme, kilpailun ja siihen kuuluvien ammattilaisten imagoa.

– Getafe on AINA tunnettu joukkueena, joka kunnioittaa organisaatioita, kilpailijoita ja muita jalkapallomaailman jäseniä. Ottaen kuitenkin huomioon tosiasioiden vakavuuden, on tullut aika korottaa äänemme ja puolustaa pelaajiemme ja valmentajiemme kunniaa.

Getafe C.F. English

@GetafeCFen
OFFICIAL STATEMENT | Getafe CF against violence, racism, xenophobia and intolerance in sport.

getafecf.com/en/news/comuni…

Linkki twiittiin.