Getafen päävalmentaja José Bordalas sanoo, että hän ei ollut uskoa korviaan, kun hänelle tarjottiin hyökkääjä Mason Greenwoodia.

Greenwood, 22, pelaa Getafessa lainalla Manchester Unitedista, jossa hän oli aiemmin suuren huippulupauksen maineessa. Englannin A-maajoukkueessakin esiintynyt hyökkääjä oli kuitenkin pitkään pelaamatta ennen kuin hän siirtyi La Ligaan.

Viime vuoden tammikuussa Greenwood pidätettiin epäiltynä raiskausyrityksestä, pahoinpitelystä sekä kontrolloivasta ja pakottavasta käytöksestä. Nainen oli jakanut sosiaalisessa mediassa kuvamateriaalia ruhjeistaan ja äänitteen, jossa Mason-nimellä kutsuttu mies vaati uhkaavalla sävyllä seksiä naiselta, joka sanoi, että hän ei halua olla yhdynnässä.

Tämän vuoden helmikuussa kaikista Greenwoodia vastaan nostetuista syytteistä luovuttiin vedoten avaintodistajien vetäytymiseen ja ”esiin tulleeseen uuteen aineistoon”. Samoihin aikoihin Manchester United käynnisti asiasta oman sisäisen tutkimuksensa.

United tiedotti elokuussa, että Greenwood ei jatka pelaamista seurassa, vaikka se tuli omassa tutkinnassaan siihen tulokseen, että ”verkkoon julkaistu materiaali ei antanut koko kuvaa tapahtuneesta, eikä myöskään siitä että Mason olisi syyllistynyt rikoksiin, joista häntä alun perin syytettiin”.

Greenwoodia kohtaan oli kiinnostusta monesta eri suunnasta, mutta hän päätyi kesän siirtoikkunan viimeisenä päivänä Getafeen. Hän on ehtinyt pelata lainaseurassaan 11 ottelua tehden niissä yhteensä neljä maalia ja syöttäen kolme.

– Hän on helvetinmoinen pelaaja, erittäin älykäs pelaaja, todella nuori, kommentoi Bordalas Goalin mukaan.

– Jos näin olisi käynyt jollekin toiselle pelaajalle, en tiedä, olisivatko he enää pelanneet jalkapalloa. Hän oli lähes kaksi vuotta pelaamatta ja harjoittelematta.

– Kun minulle soitettiin ensimmäisen kerran ja tarjottiin mahdollisuutta [hankkia Greenwood], en uskonut sitä. Luulin, että se oli vitsi!

Getafe C.F. English

@GetafeCFen
Our coach is 𝒊𝒏 𝒍𝒐𝒗𝒆 with @Masongreenwood and the team 🥰🌟

🗣️Jose Bordalás: "Mason is feeling great thanks to all the squad players".

#LetsGoGeta

Linkki twiittiin.