Sensaatiomaista kautta pelaava piskuinen Girona voitti sunnuntaina vieraskentällä Barcelonan 4-2.

Girona palasi La Ligan kärkipaikalle ja johtaa sarjaa kahden pisteen erolla Real Madridiin. Barcelona ja ottelun vähemmän pelannut Atlético ovat seitsemän pisteen päässä Gironasta.

16 sarjaottelusta tuloksena on 13 voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio.

Girona lähti kauteen ykköstavoitteenaan sarjapaikan säilyttäminen. Sen säilyttäminen varmistui käytännössä sunnuntaina. Yleensä La Ligassa säilyy noin 40 pisteellä. Girona on kerännyt 41 pistettä.

Gironan päävalmentaja Míchel oli luonnollisesti hyvin tyytyväinen Barcelona-voiton jälkeen.

– Olemme säilyttäneet sarjapaikkamme. Meillä on 41 pistettä ja pääsimme tähän pistemäärään paljon odotettua aiemmin. Olen varma, että kannattajamme ja koko kaupunki ovat onnellisia, koska teimme historiaa. Pelasimme upean ottelun. Onnistuimme voittamaan. Teimme suuren palveluksen La Ligalle. Pelasimme tasapäisesti Barcelonaa vastaan. Pelaajani antoivat kaikkensa. Olen niin onnellinen heidän puolestaan. Saimme Barcelonan juoksemaan pallon perässä. Se ei ole todellakaan helppoa. Olen tyytyväisempi pelaajieni mentaliteettiin kuin tulokseen.

– Olen aina tyytyväisempi peliesitykseen kuin tulokseen. En tiedä, pystymmekö pysymään Barcelonan, Real Madridin ja Atléticon vauhdissa koko kautta, mutta olen hyvin tyytyväinen siihen, miten pelaamme. Pelaajani tekevät historiaa. Kannattajamme ovat kaikista onnellisimpia, mutta muutkin jalkapallon seuraajat tiedostavat meidän pelanneen todella hyvän ottelun.

Mícheliltä tiedusteltiin, voiko joukkue voittaa sensaatiomaisesti La Ligan mestaruuden.

– En tiedä, voitammeko mestaruutta, mutta ei se ole tavoitteemme. Sanoin jo Xaville, ettei meillä ole samanlaista painetta otteluissamme kuin heillä. Nautimme hetkestä. Meillä on positiivinen asenne ja nautimme tästä. En tiedä, onnistummeko voittamaan La Ligan, mutta kykenemme voittamaan minkä tahansa vastustajan.

– Katsotaan 26. kierroksella, missä tilanteessa olemme. Tällä hetkellä näen mestaruuden hyvin kaukaisena asiana, mutta tilastot todistavat, että pelaamme historiallista kautta. Ylisuoritamme valtavasti odotuksiin nähden. Emme johda sarjaa vain, koska suurseurat pelaisivat huonoa kautta. On nautittava hetkestä, mutta katsotaan, onnistummeko olemaan samassa tilanteessa 26. kierroksella.

LUE MYÖS: Se on siinä! La Ligaa johtava Girona järjesti maalijuhlat Barcelonan vieraana

La Ligan sensaatio voitti Barcelonan vieraskentällä – Xavi: ”Tämä on meille suuri takaisku”