Girona voitti Barcelonan sunnuntai-iltana vieraskentällä 4-2.

Girona nousi samalla yksinään La Ligan kärkipaikalle. Girona johtaa La Ligaa kahden pisteen erolla Real Madridiin. Barcelona ja ottelun vähemmän pelannut Atlético ovat jääneet seitsemän pisteen päähän Gironasta.

Barcelonan päävalmentaja Xavi otti kantaa sunnuntaiseen tappioon. Xavi pitää sitä suurena takaiskuna.

– Tämä oli meille suuri takaisku, sillä odotimme nousevamme pisteen päähän Gironasta ja kahden pisteen päähän Real Madridista. Nyt olemme seitsemän pisteen päässä Gironasta, viiden pisteen päässä Real Madridista ja tasapisteissä ottelun vähemmän pelanneen Atléticon kanssa.

Xavin mielestä Barcelona on edelleen rakennusvaiheessa.

– Tämä on meidän realiteettimme. Barcelona on rakennusvaiheessa. Olen edelleen positiivinen ja luotan joukkueeseeni, mutta vastustajamme oli huikea. Kärsimme epäonnesta, mutta ottelu olisi voinut kääntyä myös meille. Emme pelanneet huonoa ottelua, mutta tämä on meille takaisku. Viime kaudellakin kohtasimme vastoinkäymisiä ja voitimme silti kaksi pokaalia.

Xavi onnitteli ottelun ansaitusti voittanutta Gironaa.

– Pitää arvostaa Gironaa siitä, mitä he tekevät. He johtavat La Ligaa ja ovat seitsemän pisteen päässä meistä. He ovat ansainneet tämän. Mielestäni Míchelin ja pelaajien tekemä työ on uskomatonta. Onnittelen heitä.

LUE MYÖS: Se on siinä! La Ligaa johtava Girona järjesti maalijuhlat Barcelonan vieraana