Loistavaa kautta pelaava Girona kaatoi sunnuntai-iltana vieraskentällä Barcelonan 4-2.

Täyden pistepotin myötä Girona johtaa La Ligaa kahden pisteen erolla Real Madridiin, joka jäi lauantaina Betisin vieraana tasapeliin. Barcelona on jäänyt sen sijaan jo seitsemän pisteen päähän Gironasta.

Girona sai otteluun loistavan lähdön, kun rohkeasti pelannut Míchelin miehistö nappasi johtoaseman itselleen 12. minuutilla. Artem Dovbyk viimeisteli pallon varmasti Barcelonan verkkoon. Robert Lewandowski toi isännät tasoihin seitsemää minuuttia myöhemmin.

Girona nappasi johtoaseman toistamiseen itselleen viitisen minuuttia ennen taukoa. Hetkeä aiemmin loistavassa maalipaikassa epäonnistunut Miguel Gutiérrez laukoi boksin keskeltä pallon komeasti alakulmaan.

Barcelona aloitti toisen jakson vahvasti. Barcelona hallitsi pelitapahtumia, mutta laadukkaat maalintekopaikat loistivat poissaolollaan. Girona sen sijaan puolusti tiiviisti, mutta pallollinen peli jäi varsin ideaköyhäksi.

Kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa kentälle päässyt Valery Fernández vei vieraat kahden maalin etumatkalle. Cristhian Stuani voitti pääpallon ja Fernández pääsi näppärän harhautuksen jälkeen nokikkain Barcelona-vahti Iñaki Peñan kanssa. Fernández laukoi pallon varmasti tolpan kautta maaliin.

İlkay Gündoğan toi lopussa Barcelonan maalin päähän, mutta isäntien pyristelyt loppuivat nopeasti, kun Stuani iski pallon Peñan selän taakse.