Espanjan päävalmentaja Luis de la Fuente on kieltäytynyt ottamasta vastuuta Gavin vakavasta loukkaantumisesta, jonka hän sai pelatessaan maajoukkueen riveissä.

Espanjan maajoukkueluotsi selvensi, ettei Barcelona pyytänyt häntä jättämään Gavia sivuun tai vähemmälle peliajalle La Rojan EM-karsintaottelussa Georgiaa vastaan. Kyseisessä ottelussa hänen oikean polvensa etiristisiteet kuitenkin repesivät, pilaten nuoren keskikenttäpelaajan koko loppukauden.

– Barcelona ei pyytänyt, ettei Gavi pelaisi viimeistä peliä Espanjan kanssa, de la Fuente sanoi La Serin El Larguero -podcastissa.

– Aivan kuten en sekaannu seurojen toimintaan, en pidä siitä, kun he tekevät niin meidän kohdalla. Meillä maajoukkueeseen keskitytään täysillä aivan samalla tavalla, kuin pelaajien on keskityttävä seuroihinsa silloin kun he ovat siellä.

De la Fuente jatkoi kertoakseen, että hänen alkuperäinen suunnitelmansa oli ottaa Gavi pois kentältä puoliajalla. Gavin loukkaantuminen sattui 25 minuutin pelin jälkeen.

– Asetamme jalkapalloilijan terveyden aina etusijalle. Meillä oli ajatus, että hän pelaisi vain 45 minuuttia.

– Kaikki pelaajat, jotka tulevat maajoukkueleirille, haluavat pelata joka pelissä. Erityisesti Gavi. Hän on lahjakas sekä niin aktiivinen, että Kyprosta vastaan pelatun ottelun jälkeisenä päivänä, harjoituksissa, hän halusi harjoitella normaaliin tapaan eikä tehdä palautumista.

Vaikka Barcelonan päävalmentaja Xavi oli pettynyt menetettyään 19-vuotiaan avainpelaajansa pitkäksi aikaa sairastuvalle, ei hänelläkään ole mitään ongelmia de la Fuenten kanssa.

– Kyllä, välitin pahoittelumme Xaville. Se oli onnettomuus. Jalkapallo on maksimaalisen riskin toimintaa ja kaikki pelaajat haluavat pelata.