Espanjan jalkapalloliitto (RFEF) on päättänyt, että Barcelonan keskikenttäpelaaja Gavi kutsutaan seuraavan kerran A-maajoukkueeseen vasta vuonna 2025.

Gavi, 19, loukkasi viime sunnuntaina vakavasti polvensa Georgiaa vastaan Espanjan viimeisessä EM-karsintaottelussa.

Tutkimuksissa selvisi, että hänen eturistisiteensä on revennyt ja myös nivelkierukka on vaurioitunut. Nuorukaisen odotetaan olevan sivussa tositoimista yhdeksän kuukautta, joten hän on Barcelonan käytettävissä vasta ensi kaudella.

Barcelona on lehtitietojen mukaan raivoissaan Espanjan päävalmentajalle Luis de la Fuentelle ja maan jalkapalloliitolle. Espanja varmisti EM-kisapaikkansa jo lokakuussa, mutta Gavi ja Real Sociedadin Robin Le Normand olivat ainoina pelaajina avauskentällisessä kummassakin marraskuun ottelussa.

AS:n mukaan RFEF yrittää leppyytellä Barcelonaa kutsumalla Gavin seuraavan kerran La Rojan matkaan vasta maaliskuussa 2025, kun MM-karsinnat seuraavan vuoden kisoihin alkavat. Näin ollen hän ei siis osallistuisi syksyllä 2024 Nations Leaguen peleihin.

Football España

@footballespana_
Diario AS say that Gavi won't be considered for selection by Spain for their UEFA Nations League matches in 2024.

The Barcelona star is expected to return from his season-ending knee injury by August, but won't play international football until the following March.

Linkki twiittiin.