Barcelona on parhaillaan kolmantena La Ligassa. Sarjakärki Girona on neljän pisteen karkumatkalla.

Barcelonan peliesitykset ovat jättäneet jo pitkään toivomisen varaa. Xavi ei ole saanut parasta irti joukkueestaan, joka on pelannut varsin kaksijakoisesti jo jonkun aikaa. Barcelonan peliesitykset ovat saaneet huomattavasti kritiikkiä muun muassa espanjalaismediassa.

Barcelonan urheilutoimenjohtaja Deco luottaa Xaviin vaikeuksista huolimatta.

– Minulle ei ole mitään epäselvää sen suhteen, etteikö Xavi olisi paras mahdollinen valmentaja Barcelonalle. Hän on paras mahdollinen valmentaja tälle projektille, joka alkoi muutama vuosi sitten. Hän hyväksyi tämän haasteen tärkeällä hetkellä ja on täydellinen valmentaja rakentamaan sitä, mitä yritämme rakentaa, Deco totesi Sportille.

Decon mukaan Xavi tietää, mitä hänen on tehtävä parantaakseen joukkueen peliesityksiä.

– Joukkue käy nyt läpi vaikeita aikoja. Pelaamme paljon otteluita ja Xavi on varmasti ensimmäinen, joka haluaa joukkueen pelaavan paremmin. Xavi tietää vastuunsa. Xavi tiedostaa asioiden olevan vaikeita, kun joukkue ei pelaa hyvin. Hän tietää täydellisesti, mitä on tehtävä.

LUE MYÖS: Xavi: Median kritiikki osasyy Barcelonan heikkoihin peliesityksiin