Barcelona voitti Alavésin sunnuntaina La Ligassa 2-1.

Barcelona nousi Robert Lewandowskin maaleilla tappioasemasta voittoon. Barcelonan peliesitys oli jälleen vaisu ja vaatimaton. Barcelonalla on ollut pelillisesti vaikeampaa jo pitkän aikaa.

Barcelonan päävalmentaja Xavi uskoo median kritiikin vaikuttavan joukkueen peliesityksiin.

– Se, mitä mediassa puhutaan vaikuttaa joukkueeseen. Media luo skenaarioita, jotka eivät pidä paikkaansa ja tietenkin se vaikuttaa. Media on luonut negatiivisen ilmapiirin joukkueen ympärille. Se, mitä ympärillä sanotaan vaikuttaa liikaa pelaajiin. Minuun se ei vaikuta, mutta pelaajat ovat hermostuneita.

Xavin mukaan hän sai itsekin pelaajaurallaan huomattavasti kritiikkiä Barcelonassa.

– Minusta sanottiin aikoinaan, että olen Barcelonan syöpä ja täällä olen valmentajana. Sanoin heille sen. Pelaajani ansaitsevat arvostusta. Pelasimme hyvin puoli tuntia. Olemme siten oikealla tiellä. Pelaajat tarvitsivat kauniita sanoja ja kannustusta.

Barcelona on parhaillaan kolmantena La Ligassa. Sarjakärki Girona on neljän pisteen karkumatkalla.