Gerard Piqué pelasi kasvattajaseuransa Barcelonan edustusjoukkueessa vuodet 2008-22.

Piqué lopetti uransa loka-marraskuun vaihteessa 2022.

Piqué voitti Barcelonan kanssa muun muassa yhdeksän kertaa La Ligan mestaruuden ja kolmesti Mestarien liigan.

Niin ikään viime kauteen uransa lopettanut Betis-legenda Joaquín haastatteli Piquétä El Novato -ohjelmassaan torstaina.

Piqué paljasti pitäneensä enemmän Espanyol-derbyistä kuin Clásicoista. Piqué nousi vuosien saatossa kenties vihatuimmaksi Barcelonan pelaajaksi Espanyolin kannattajien joukossa. Piqué myönsi nauttivansa provosoimisesta.

– Pidän provosoinnista. Tykkään hyvästä polemiikista. En ymmärrä ihmisiä, jotka eivät osaa kontrolloida sitä. Tunnen oloni mukavaksi pelatessani Espanyolin ja Real Madridin kotistadioneilla. Sille ei pitäisi antaa liikaa painoarvoa. Näillä stadioneilla naurat vähän ja fiiliksestä tulee entistä kuumempi.

Piqué kuitenkin samalla toivoo, että ihmiset käyttäytyisivät asiallisemmin sosiaalisessa mediassa.

– Saamasi kritiikit eivät vaikuta sinuun ollenkaan. Jos ne vaikuttaisivat, tarvitsisit todellakin hoitoa. Perheeseen ne vaikuttavat enemmän. Ihmiset ylireagoivat usein ja siihen pitäisi puuttua, koska se vaikuttaa muihin. Olen vakuuttunut siitä, että Twitterissä sinua haukkuvat ihmiset pyytäisivät yhteiskuvaa, jos he törmäisivät sinuun kadulla.

– Urani loppupuolella nautin enemmän otteluista Espanyolia vastaan kuin Clásicoista. Derbyt innostivat minua paljon enemmän. Menimme heidän stadionilleen ja vastaanotto oli aina lämmin. Pääsin niihin otteluihin henkisesti sisään jo muutamaa päivää ennen avauspotkua. Lisäksi ne sujuivat aina hyvin. Kyse on kuitenkin siitä, että yrität pitää motivaation samanlaisena 20 vuoden ajan.

LUE MYÖS: Nähdäänkö Gerard Piqué tulevaisuudessa Barcelonan puheenjohtajana? – Näin ex-toppari vastasi