Gerard Piqué lopetti pelaajauransa loka-marraskuun vaihteessa 2022.

Piqué jäi viimeisellä kaudellaan pienelle vastuulle Xavin alaisuudessa ja päätti lopettaa uransa MM-tauon alkaessa.

Piqué pelasi kasvattajaseurassaan Barcelonassa 616 virallista ottelua voittaen muun muassa yhdeksän kertaa La Ligan mestaruuden ja kolmesti Mestarien liigan.

Nykyään Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Andorran omistajana toimiva Piqué käväisi keskiviikkona RAC1:n haastattelussa.

– Kaipaan kilpailullisuutta ja pukukopin fiilistä. En ole urheillut vuoteen, koska en ole kiinnostunut urheilusta ilman kilpailua. Mielestäni tein oikean ratkaisun. Olen tyytyväinen uraani. Katson silloin tällöin jalkapalloa. Katsoin el Clásicon. Barcelonan eilistä ottelua en nähnyt, kun olin reissussa. Katson myös Andorran ottelut. Sen sijaan en katso Real Madridin otteluita, vaikka aiemmin katsoin ne kaikki.

Barcelonan kannattajat odottavat Piquén ryhtyvän tulevaisuudessa Barcelonan puheenjohtajaksi.

– En poissulje Barcelonan puheenjohtajuutta, mutta se ei kuulu ajankohtaisiin projekteihini. Se on todella rankkaa ja vaatii uhrauksia. Ryhtyisin siihen vain, jos se auttaisi seuraa.

Barcelonan alkukausi on sujunut kaksijakoisesti – etenkin pelillisesti. Shakhtar Donetsk voitti Barcelonan tiistaina Mestarien liigassa 1-0. Piquén mielestä Xavi on edelleen oikea henkilö joukkueen päävalmentajaksi.

– Tiedän, että Barcelonassa sinun on voitettava jokainen ottelu, mutta Xavi on seuran oma mies. Hän tuntee seuran ja on ideaali henkilö Barcelonan valmentajaksi. Joukkue tarvitsee voittoja ja hyviä peliesityksiä. Silloin, kun tulokset ja fiilikset eivät ole parhaimmasta päästä, herättää se kritiikkiä. Vaatimustaso on todella korkealla juuri niin kuin pitääkin. Siihen tottuu, kun kuulut joukkueeseen.