Lionel Messi ampuu alas huhut hänen paluustaan Barcelonan paitaan. Argentiinalainen megatähti pelasi tietenkin Kataloniassa parhaat vuotensa.

Messi yhdistettiin kesän siirtouutisissa Barcelonaan, kun hänen sopimuksensa Paris Saint-Germainissa oli loppunut. Hän päätti kuitenkin siirtyä kauden lopuksi Pohjois-Amerikan MLS:ssä pelaavaan Inter Miamiin.

– Olisin voinut palata Barcelonaan tänä kesänä, mutta tilanne oli samanlainen kuin vuonna 2021, kun lähdin Pariisiin, totesi Messi L’Équipen haastattelussa tällä viikolla.

Lue myös: Lionel Messi jauhotti toimittajan Barcelona-väitteistä

Messi viittaa siihen, että Barcelona laittoi taloudellisen kestävyyden ja pelillisen jatkuvuuden romanttisen paluun edelle. Myöskään Messillä, 36, ei tiettävästi ollut vastaansanomatonta hinkua palata joukkueeseen, joka on jossain määrin siirtymävaiheessa.

Koska MLS-liigan kausiohjelma poikkeaa Euroopan suurten sarjojen käyttämästä kalenterista ja koska Inter Miamin tie tyssäsi muutenkin runkosarjaan, Messi pelaa seuraavan kerran varsinaisesti vasta ensi vuoden helmi-maaliskuun vaihteessa.

Tauko on saanut osan luulemaan, että Messi olisi ehkä tulossa tammikuussa Barcelonaan viimeisille hitaille.

– [Tammikuun lainasiirto] ei ollut mahdollista. Ei varmasti, Messi tyytyi kommentoimaan.