Las Palmas voitti perjantaina myöhään illalla pelatussa ottelussa Atlético Madridin maalein 2–1. Vieraissa pelanneelle Atléticolle ovi sarjan kärkeen oli jo kutsuvasti auki, ainakin hetkellisesti, mutta se ei kyennyt käyttämään tilaisuuttaan.

Las Palmasin maalit tekivät Kirian Rodriguez ja Benito Ramírez, Álvaro Morata vastasi Atléticon ainokaisesta.

Atlético Madrid olisi voitolla noussut tasapisteisiin Real Madridin ja Gironan kanssa. Koska Atletilla olisi väistämättä ollut parempi maaliero kuin Realilla tai Gironalla ja myös koska se löi Realin syyskuussa pelatussa keskinäisessä ottelussa, se olisi siirtynyt sarjaykköseksi.

Las Palmas on sarjataulukossa yhdeksäntenä, joskin sillä on nyt yksi ottelu enemmän pelattuna kuin muilla liigajoukkueilla.

– Las Palmas pelasi upean ottelun ja teki siitä vaikean meille, kommentoi Atlético Madridin maalivahti Jan Oblak Movistarin haastattelussa.

Tappio ei vetänyt häntä mietteliääksi.

– Liigakausi on pitkä [eikä] sillä ole väliä, meneekö kärkeen vai ei, koska pelejä on paljon jäljellä.

– Olen varma, että kun kausi päättyy, voimme olla onnellisia.

Myös Atléticon päävalmentaja Diego Simeone sanoi olevansa sitä mieltä, että uhrautuvasti pelannut Las Palmas ansaitsi voittonsa.

Atlético Madrid pelaa liigaa seuraavan kerran ensi viikon sunnuntaina, kun joukkue saa vastaansa Villarrealin. Las Palmas matkustaa puolestaan Osasunan vieraaksi.