Kauden ensimmäinen Madridin derby pelattiin sunnuntai-iltana, kun Atlético isännöi Real Madridia Metropolitanolla. Atlético voitti derbi madrileñon 3-1.

Atlético aloitti ottelun hienosti. Diego Simeonen miehistö iski kaksi maalia ensimmäisen 18 minuutin aikana. Álvaro Morata puski Atléticon johtoon jo neljännellä minuutilla. Samu Lino lähetti keskityksen boksiin ja Morata puski pallon varmasti ohi Kepan. 1-0. Vain hetkeä myöhemmin Antoine Griezmann iski niin ikään puskumaalin Real Madridin verkkoon.

Real Madrid pääsi peliin mukaan paremmin ensimmäisen jakson edetessä kohti loppuaan. Real Madrid oli niskan päällä avausjakson viimeisen vartin ja kykeni luomaan laadukkaita maalipaikkoja. Toni Kroos laukoi Real Madridin maalin päähän 35. minuutilla.

Toisen jakson alku toisti ottelun ensiminuutteja. Saúl lähetti laadukkaan keskityksen boksiin ja Morata puski pallon jo toistamiseen ohi Kepan. 3-1.

Real Madrid hallitsi pelitapahtumia toisella jaksolla, muttei todellisuudessa onnistunut luomaan sen suurempia maalipaikkoja. Atlético pääsi hyökkäämään muutaman kerran nopeilla vastaiskuilla, mutta senkin maalipaikat jäivät Moratan puskumaalia lukuun ottamatta vähiin.