Leo Messi siirtyi kesällä vapaana agenttina MLS-seura Inter Miamiin.

Messin sopimus PSG:n kanssa päättyi, eikä hän allekirjoittanut jatkosopimusta pariisilaisjätin kanssa. Messi olisi tiettävästi halunnut palata Barcelonaan, mutta toive ei toteutunut seuraa edelleen haittaavien talousvaikeuksien vuoksi.

Messi odotti hetken aikaa, onnistuisiko Barcelona ratkaisemaan paluuta estäneet talousongelmat, mutta niin ei lopulta käynyt ja argentiinalaistähti päätti siirtyä Huuhkajien Robert Taylorin joukkuetoveriksi Yhdysvaltoihin.

Sittemmin myös Sergio Busquets ja Jordi Alba siirtyivät Inter Miamiin. Inter Miami ei selviytynyt MLS:n pudotuspeleihin, mutta voitti kesällä Leagues Cupin ja ylsi Yhdysvaltain cup-finaaliin. Finaali päättyi tappioon.

Barcelonan uusi urheilutoimenjohtaja Deco otti kantaa Messin tilanteeseen brasilialaismedia Lancen haastattelussa.

– Olen Messin ystävä jo vuosien takaa. Messi oli suunnitellut MLS-siirtoaan jo pitkän aikaa. Hän mainitsi sen idean jo ajat sitten. Tilanne muuttui siltä osin, että Messi pelasi kahden vuoden ajan PSG:ssä. Hänen olisi kenties pitänyt pelata ne vuodet Barcelonassa. En osallistunut keskusteluihin Messin paluusta. Luonnollisesti Messi on yksi seurahistorian suurimmista pelaajista. Messi on onnellinen ja hän teki juuri niin kuin pitikin. Paluu Barcelonaan olisi ollut uskomatonta, koska puhumme historian parhaasta pelaajasta, mutta asiat menivät lopulta eri tavalla. Messi on tyytyväinen ja se on tärkeintä.

Decon mukaan Messi nähdään vielä Barcelonan paidassa jäähyväisottelussa.

– Uskon sen olevan jäähyväisottelu, mutta kenties se pelataan sitten, kun uusi stadion on valmis. Messi on ainoa seurahistorian suurin idoli. Barcelonalla on ollut Johan Cruijffin ja Ronaldon kaltaisia idoleita, mutta Messi on todennäköisesti kaikista suurin esikuva. Hän pelaa ehdottomasti jäähyväisottelun Barcelonassa, mutta emme vielä tiedä, milloin se tapahtuu. Messi pelaa edelleen ammatikseen ja toivottavasti tekee niin vielä vuosien ajan, koska ihmiset ovat tyytyväisiä nähdessään Messin onnellisena.