Álvaro Morata on pelannut loistavan alkukauden Atléticossa.

Kahdeksaan otteluun on syntynyt seitsemän maalia. Lisäksi Morata viimeisteli hattutempun Espanjan A-maajoukkueessa syyskuussa. Kyseessä on Moratan uran paras alkukausi.

Morata on noussut Diego Simeonen ehdottomaksi ykköskärjeksi maaliensa myötä. Morata on saanut pelata suuria minuutteja läpi alkukauden, sillä hän on joukkueen ainoa terve hyökkääjä. Memphis Depay on ollut käytännössä koko alkukauden sivussa lihasvammojen vuoksi.

Parhaillaan Espanjan A-maajoukkueen mukana oleva Morata käväisi El Largueron haastattelussa ja paljasti olleensa lähellä siirtyä muihin maisemiin kesällä.

– Pitää paikkansa, että keskustelin Cholo Simeonen, Gustavo Lópezin, Andrea Bertan ja Miguel Ángel Gil Marínin kanssa. Minun piti saada tuntea itseni tärkeäksi joukkueessa ja pelata enemmän kuin viime kaudella. En ole pelannut aiemmin näin paljon Atléticossa.

– Olin lähellä siirtyä muualle, koska halusin tuntea itseni tärkeäksi pelaajaksi, mutta tällä kaudella tunnen itseni sellaiseksi täällä. Simeone halusi minun jäävän joukkueeseen. Sanoin hänelle monta asiaa. Puhuimme pitkään. Tarvitsimme sellaisen keskustelun.

– Atléticon ihmiset tietävät sen, että voin tehdä enemmän tai vähemmän maaleja, mutta haluan niin paljon voittaa pokaalin tässä seurassa. Se halu on tärkeämpi kuin mitkään rahasummat. Minulle tärkeintä on mahdollisuus voittaa pokaali Atléticossa.

Moratalta tiedusteltiin, kohtelivatko tuomarit häntä paremmin Real Madridissa kuin Atléticossa. Morata antoi paljonpuhuvan, mutta lyhyen vastauksen.

– Tiedät siihen jo vastauksen. Tiedät sen jo, Morata vastasi toimittajalle.

Morata on ollut Atléticon paidassa usein tuomareiden kynsissä. Merkittävä osa Moratan saamista varoituksista on tullut valittamisesta, kun tuomarit eivät ole viheltäneet Morataan kohdistuneita rikkeitä.