Barcelonan päävalmentaja Xavi sanoo, että laitahyökkääjä Lamine Yamalia ei tulisi verrata seuran suurlegendaan Lionel Messiin.

Yamalia, 16, on hehkutettu Barcelonan seuraavaksi tulevaisuuden nimeksi hänen esiinnyttyä todella vakuuttavasti ikäisekseen.

Espanjan A-maajoukkueessakin debytoinut Yamal on pelannut Barcelonassa kymmenen ottelua tarjoillen niissä kaksi maalisyöttöä. Nuorukainen on tehnyt suuren vaikutuksen etenkin tilanteiden luojana pallon kanssa.

Hiljattain Barcelona teki Yamalille kesään 2026 ulottuvan sopimuksen, joka sisältää miljardin euron ulosostoklausuulin. Huippulupausta on verrattu Barcelonan kaikkien aikojen maalintekijään Messiin, mutta Xavi muistutti, että juuri sen korkeampia paineita ei voi nuorelle pelaajalle asettaa.

– Toivon, että Lamine voi merkitä aikakautta [jalkapallossa], mutta emme tee hänelle palveluksia sanomalla niin. On totta, että odotukset ovat valtavat, ja 16-vuotiaana hän pelaa brutaalilla tasolla, mikä on erittäin myönteistä, sanoi Xavi Goalin mukaan.

– Katsotaan kuitenkin, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ilman, että häntä verrataan Messiin. Se ei ole mennyt niin hyvin kaikilla niillä pelaajilla, joita on aiemmin verrattu Messiin.