Barcelona esitteli keskiviikkona uuden urheilutoimenjohtajansa. 

Deco nousee Mateu Alemanyn paikalle Barcelonan urheilutoimenjohtajaksi. Se oli tiedossa jo pitkään, sillä Alemany ilmoitti alkukesästä seurajohdolle poistuvansa urheilutoimenjohtajan paikalta kesän siirtoikkunan jälkeen.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta on jo työskennellyt Decon kanssa koko kesän. Laporta on tyytyväinen uuteen nimitykseen.

– Decolla on kaikki tarvittava. Hän oli huipputason pelaaja, joka oli Barcelonan keulakuva. Hän oli nykyisen valmentajamme joukkuetoveri. Heillä on samanlainen visio jalkapallosta. Lisäksi Decosta on tullut bisnesmies. Hän on oppinut kaiken sen, mitä neuvotteluissa tarvitaan. Olen todistanut sen omin silmin. Deco tuntee jalkapallomaailman markkinat. Ei vain brasilialaiset pelaajamarkkinat, mutta myös eurooppalaiset.

Laporta pitää Decoa täysin kykeneväisenä työskentelemään Barcelonan urheilutoimenjohtajana.

– Decolla on kaikki tarvittavat ominaisuudet johtaakseen jalkapallopuolta. Hän työskenteli Alemanyn kanssa tasavertaisesti koko kesän ja auttoi häntä ratkaisemaan ongelmia. Decolla on ollut tärkeä rooli projektin rakentamisessa. Hän teki töitä hyvässä yhteisymmärryksessä Xavin kanssa.

LUE MYÖS: Barcelona esitteli uuden urheilutoimenjohtajan: ”Valmentajalle on annettava oikeita työkaluja”