Barcelona esitteli keskiviikkona Decon uutena urheilutoimenjohtajanaan. 

Deco korvaa Mateu Alemanyn, joka jätti pestin kesän siirtoikkunan jälkeen.

Barcelonaa pelaajaurallaan edustanut Deco kehui lehdistötilaisuudessaan muun muassa Xavia.

Kaksikko edusti samaan aikaan Barcelonaa pelikentillä ja työskentelevät jälleen yhdessä. Decon mukaan Xavi on ansainnut jatkosopimuksen omalla tekemisellään.

– Olimme joukkuetovereita pelaajaurallamme. Hän osaa valmentaa ja minä osaan johtaa. Xavi on voittanut itse jatkosopimuksensa. Hän ei saa jatkosopimusta, koska kyseessä on seuralegenda. Xavi on ansainnut näytöillään valmentajana. Täällä ei lahjoiteta mitään. Olemme tyytyväisiä Xavin tekemään työhön. 

Decon mukaan Barcelona haluaa voittaa alkavalla kaudella kaiken mahdollisen, mutta tuore urheilutoimenjohtaja ei halua asettaa Xaville paineita Mestarien liigan suhteen.

– Xavi tietää, miten suuret paineet Barcelonan valmentajalla on. Mestarien liigan voittaminen ei ole pakollista. Siitä taisteleminen on. Valmentajalle on annettava oikeita työkaluja. Lähdemme voittamaan kaikkia pokaaleja. Haluamme voittaa ne kaikki, mutta sopimuksessa ei lue, että Xavin pitää voittaa Mestarien liiga.