Real Madridin puolustaja Dani Carvajal ymmärtää, miksi Espanjan huippulupaus Gabri Veiga siirtyi nuorena Saudi-Arabiaan.

Veiga, 21, teki viime kaudella ison vaikutuksen Celta Vigon keskikentällä, ja hänen odotettiin siirtyvän johonkin Euroopan suurseuroista. Kaikkien yllätykseksi hän päätyikin 40 miljoonan euron siirrossa Al-Ahliin.

Saudi-Arabia on viime aikoina haalinut monia nimekkäitä pelaajia ja valmentajia pääsarjaansa erittäin rahakkailla sopimuksilla.

Jalkapallossa on jo jonkin aikaa ollut trendinä, että iäkkäämmät pelaajat saattavat lähteä hakemaan viimeisen ison sopimuksensa sarjasta, jonka normaalisti katsottaisiin olevan heidän tasonsa alapuolella. Saudi-Arabian tarjoamat jättisummat ovat kuitenkin saaneet myös monet nuoremmat pelaajat lähtemään huippusarjoista.

Real Madridin keskikenttäpelaaja Toni Kroos on kritisoinut avoimesti Veigaa ja nuorempia pelaajia, jotka siirtyvät Saudi-Arabiaan ja väittävät, että he lähtevät sinne urheilullisista syistä.

Carvajal, 31, ei näe ongelmaa siinä, että pelaaja tekee päätöksensä raha-asioita ajatellen. Hän otti esimerkiksi oman siirtonsa kesältä 2012, kun hän siirtyi Madridista vuodeksi Bayer Leverkuseniin.

– Hän (Veiga) on hädin tuskin 21-vuotias. Ymmärrän täysin, miltä tuntuu saada tuottoisa tarjous, kommentoi Carvajal AS:n mukaan.

– Allekirjoitin Saksaan mennessäni viiden vuoden sopimuksen, ja ensimmäiseksi ostin talon vanhemmilleni. Olen kotoisin vaatimattomasta naapurustosta, joten ymmärrän hänen päätöksensä.