Real Madridin keskikenttäpelaaja Toni Kroos kritisoi parhaassa peli-iässä olevia pelaajia, jotka suuntaavat isojen palkkapussien perässä Saudi-Arabiaan.

Saudi-Arabia on viime aikoina houkutellut useita nimekkäitä pelaajia ja valmentajia pääsarjaansa todella rahakkailla sopimuksilla.

Kroos, 33, ymmärtää iäkkäämpiä pelaajia, jotka lähtevät Lähi-itään hakemaan viimeisen ison diilinsä. Hän ei kuitenkaan arvosta nuorempia pelaajia, jotka väittävät siirtyvänsä Saudi-Arabiaan jostain muusta syystä kuin rahasta.

Saksalaistähti arvosteli jo aiemmin huippulupaus Gabri Veigaa, jonka povattiin siirtyvän johonkin Euroopan suurseuroista, mutta hän lähtikin 21-vuotiaana Saudi-Arabiaan.

– Kaikkien on tehtävä päätös omasta puolestaan, kuten Cristiano Ronaldon, joka päätti lähteä sinne uransa lopussa, kommentoi Kroos Sports Illustratedin haastattelussa.

– Siitä tulee kuitenkin hyvin vaikeaa, kun pelaajat, jotka ovat uransa puolivälissä ja joilla on laatua pelata Euroopan huippuseuroissa, päättävät tehdä tällaisia muutoksia.

– Ja sitten sanotaan, että se on kunnianhimoinen urheilullinen päätös mennä sinne, mutta totuus on, että kyse on vain rahasta. Loppujen lopuksi se on päätös rahan takia – ja jalkapalloa vastaan.