Sevilla tiedotti maanantaina tehneensä alkaneen kauden mittaisen sopimuksen oman kasvattinsa Sergio Ramosin kanssa.

Ramos palaa Sevillaan 18 vuoden tauon jälkeen.

Ramos palasi kotiin vapaana agenttina, sillä hänen sopimuksensa PSG:n kanssa päättyi kesä-heinäkuun vaihteessa.

Sevillan kannattajien ja Ramosin välit ovat olleet hyvin tulehtuneet jo vuosikausien ajan. Sevillan kannattajat huusivat törkeyksiä Ramosin suuntaan Sevillan ja Real Madridin välisissä otteluissa vuosina 2005-21. Ramos vastasi huutoihin kyseenalaisilla eleillä ja provosoi Sevillan kannattajia muun muassa käsimerkeillä.

Ramos, 37, pyysi anteeksi Sevillan kannattajilta maanantaina seuran julkaisemassa haastattelussa.

– Toivon pääseväni mahdollisimman pian joukkueen mukaan ja tapaamaan uudelleen seuran kannattajat. Se, mitä tapahtui menneisyydessä jääkööt menneisyyteen. Heti ensimmäisenä pyysin anteeksi sevillismolta tekemiäni asioita, joista he tunsivat itsensä loukatuksi. Olen hyvin intohimoinen ihminen ja pyydän anteeksi kaikilta, jotka tunsivat olonsa loukatuksi.

– Olemme kaikki samassa veneessä ja olemme samaa perhettä. Puolustamme samaa logoa. Nyt on aika olla yhdessä. Tulin tänne puolustamaan Sevillan logoa. Palaan kotiini. Tunteeni ja sydämeni eivät ole muuttuneet. Pyydän anteeksi tekemiäni virheitä, mutta tärkeintä on myöntää ne. On aika jättää ne taakse, Ramos summasi.

Sevillan ultrakannattajaryhmä Biris Norte ei näyttänyt vihreää valoa Ramosin anteeksipyynnölle tai seurajohdolle, joka päätti tehdä sopimuksen topparin kanssa. Biris Norte julkaisi oman tiedotteensa tapaukseen liittyen tiistaina.

– Melkein 50 vuotta vanhana Sevillan ultraryhmänä haluamme osoittaa vastustavamme heitä, jotka ehdottivat tätä hankintaa. Meille kyse ei ole vihasta tai kaunasta, vaan rakkaudesta ja ylpeydestä Sevillaa, seurahistoriaa ja kannattajia kohtaan. Mielestämme pelkkä tämän hankinnan ehdottaminen oli kunnioituksen puutetta seuran arvoja, symboleita ja legendoja kohtaan, jotka ovat puolustaneet tätä logoa. Se on myös kunnioituksen puutetta tuhansia kannattajia kohtaan, jotka ovat kärsineet tämän pelaajan osoittamista vähättelyistä menneisyydessä.

– Mielestämme tämä hankinta hyödyttää vain seurajohdon jäseniä, jotka eivät edes ymmärrä sitä, mikä tekee Sevillasta niin suuren seuran. Heitä kiinnostaa ennemmin vain henkilökohtaiset ja taloudelliset hyödyt. Tuemme aina Sevillaa, mutta emme heitä, jotka astuvat seuran päälle päätöksillään.

LUE MYÖS: Virallista: Sergio Ramos palaa Sevillaan

Cope: Sergio Ramos suostui valtavaan palkanalennukseen palatakseen Sevillaan