Tuomarien tekninen komitea on pahoitellut César Soto Gradon tekemiä arviointivirheitä Barcelonan ja Getafen välisessä ottelussa kauden avauskierroksella.

Tuomarien merkittävin erehdys tuli maalittomaan tasapeliin päättyneen ottelun loppuhetkillä, kun Ronald Araújo kaadettiin Getafen rangaistusalueella. Se vaikutti ottelun käännekohdalta. Videotuomari pyysi Soto Gradoa tarkistamaan mahdollisen rikkeen uudelleen nauhalta, mikä kieli siitä, että tilanne oltiin tulkitsemassa rangaistuspotkuksi.

Soto Gradon tekemä tarkistus tuotti kuitenkin lopputuloksena näkemyksen, jonka mukaan Barcelonan keskikenttäpelaaja Gavi olisi koskenut palloon kädellään ennen Araújon kaatumista. Näin ollen hän jätti pilkun viheltämättä, ja Barcelonan toiveet kolmesta pisteestä sulivat käsiin.

Pallo oli osunut lähietäisyydeltä Gavin rintaan ja siitä hänen käteensä. Tilanne herätti myöhemmin paljon keskustelua.

Toimittaja Joan Fàbregas kertoo, että komiteasta Gavin käsivirhe ”ei ollut rangaistuksen arvoinen”. Suurin osa komitean jäsenistä on tiettävästi tätä mieltä, vaikka komitea kielsi Sportille, että mitään neuvotteluja asiasta olisi käyty.

Ottelussa päätuomarina toiminutta Soto Gradoa ei ole valittu Espanjan liigan toiselle kierrokselle.