Leo Messi halusi palata kesällä Barcelonaan.

Messin sopimus PSG:n kanssa päättyi ja Barcelonaan palaaminen oli argentiinalaistähden selvä ykköstavoite. Se jäi kuitenkin toteutumatta Barcelonan talousvaikeuksien vuoksi. Barcelona ei ole edelleenkään kyennyt rekisteröimään uusia vahvistuksia joukkueeseensa, eikä Messinkään rekisteröiminen olisi ollut yhtään sen helpompaa.

Messi päättyi siirtyä MLS-seura Inter Miamiin ja on tehnyt edellisissä otteluissa hurjaa jälkeä yhdessä Huuhkajien Robert Taylorin kanssa.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta paljasti ESPN:n haastattelussa, että Messin paluu oli lähellä toteutumista.

– Messi oli todella lähellä palata, mutta ymmärrämme ne syyt, miksi hän päätti siirtyä Miamiin. Hänen isänsä selitti ne meille ja kiitän häntä siitä. Messi pelasi suureen paineen alla PSG:ssä ja tilanne olisi ollut samanlainen Barcelonassakin.

Kaksi vuotta sitten Laporta päätti jättää tarjoamatta jatkosopimusta Messille, sillä Barcelonan taloustilanne oli suorastaan surkea.

– Se teki minut surulliseksi. Laitoin seuran pelaajan edelle. Toivottavasti kaikki olisi mennyt eri tavalla, mutta seuran talous ei ollut kunnossa ja meidän piti tehdä päätöksiä. Omatuntoni on puhdas, koska tiedän, että minun piti tehdä se, mitä tein.