Barcelonan superlupaus Lamine Yamal on pian allekirjoittamassa ensimmäisen ammattilaissopimuksensa, kertoo Mundo Deportivo.

Yamalia, 15, pidetään yhtenä Barcelonan akatemian suurimmista lupauksista moneen vuoteen.

Hän teki odotetun debyyttinsä huhtikuussa sarjaottelussa Real Betisiä vastaan. Nuorukainen oli kentällä vain kymmenen minuuttia, mutta oli jatkuvasti vaarallinen vasemmalla laidalla ja kävi kertaalleen lähellä maalintekoa.

Yamal voi solmia ensimmäisen ammattilaissopimuksensa ensi viikon torstaina, kun hän täyttää 16 vuotta. Mundo Deportivon mukaan superlupaukselle väsätään heti viiden vuoden diili.

Barcelonan päävalmentaja Xavi haluaa Yamalin mukaan edustusjoukkueen pre-seasonille Yhdysvaltoihin. Tulevalla kaudella Yamalin odotetaan kerryttävän minuutteja niin ykkösmiehistössä kuin reservijoukkueessa.